مجله روانشناسی

مدیریت مراکز روانشناسی

۱۲ مطلب در اسفند ۱۳۹۵ ثبت شده است

تکنیک های بازاریابی برای حفظ مشتری

در دنیای امروز که مصرف‌کنندگان بسیار باهوش و خوره‌ی فناوری هستند، مراجعین و بیماران انتظار توجه ویژه دارند، نه چیزی که به انبوه مشتریان عرضه شود. به همین دلیل روش‌های بازاریابی گذشته، حتی آنها که عمرشان کمتر از ۵ سال است، دیگر پاسخگو نیستند. کلید بازاریابی موفق، درگیر کردن مراجعین و بیماران با کلینیک و مطب و خدمات‌ است و این با ارائه خدمات به آنها متفاوت است. در ادامه با برترین تکنیک های بازاریابی آشنا می‌شوید که به حفظ وفاداری مراجعین و بیماران در مطب و کلینیک شما کمک می‌کنند.

 

۱. پیام‌تان را شخصی کنید

 

در دنیای بازاریابی امروز اعتقاد به نمونه‌ای که برای همه مناسب باشد، محکوم به شکست است. حتی بازاریابی متفاوت برای گروه‌های هدفِ متفاوت، لزوما راهگشا نیست. مشتری به ایمیل‌ها، پیشنهادها، پست‌های اینترنتی و به طور کلی پیام‌هایی که از نظر زمان و محتوا مناسب با ویژگی‌ها و نیاز‌های شخصی او باشد، بهتر پاسخ می‌دهد.یکی از بهترین تکنیک های بازاریابی این است که هر مشتری را به طور شخصی مخاطب قرار دهید.

 

۲. خریدارِ خواسته‌های مشتری باشید

 

برخی از صاحبان کسب‌وکار چنان به شَم‌شان اطمینان دارند که به گمان‌شان آنچه عرضه می‌کنند بی برو برگرد همه‌ی خواسته‌های مشتری را برآورده می‌کند. هیچ فکر کرده‌اید شاید پرسیدن از مشتری درباره‌ی خواسته‌هایش راه بهتری باشد؟! این روز‌ها مراجعین و بیماران حاضرند در ازای دریافت محتوای مناسب و هدفمند، اطلاعات شخصی سودمندی را در اختیارتان بگذارند. یکی از تکنیک های بازاریابی این است که پرسش‌های زیر را بپرسید:

  • کدام ویژگی محصول یا خدمت ما برای‌تان جذاب‌تر است؟   
  •     کدام‌‌یک کمترین جذابیت را برای‌تان دارد؟
  •     چه چیز باعث می‌شود از مصرف محصول ما لذت ببرید؟
  •     کدام مزیت‌ها برای شما مهم‌تر هستند؟ کدام ویژگی‌ها کاربردی‌تر هستند؟
  •     مایلید چگونه از اخبار و اطلاعات مربوط به بهبود و ارتقاء محصول، اخبار صنعت و… آگاه شوید؟

از پرسش‌نامه‌ی آنلاین، ایمیل، رسانه‌های اجتماعی یا هر ابزار دیگری که استفاده می‌کنید، سعی کنید اطلاعات دقیقی گردآوری کنید؛ این اطلاعات نقش مهمی در تهیه‌‌ی پیام مناسب برای مشتریان‌تان دارد.

 

۳. خرید بسته‌های پیشنهادی ویژه را آسان کنید

 

کوین لیندسی (Kevin Lindsay)، کارشناس بازاریابی، معتقد است «آسایش، راحتی و احساس تعلق خواسته‌ی هر مصرف‌کننده‌ای است. اینها همان مواردی هستند که برای مشتری بیشترین اهمیت را دارند.». یکی از بهترین تکنیک های بازاریابی اینست که بر مبنای اطلاعاتی که کسب کرده‌اید، بسته‌ای ارزشمند از پیشنهاداتی به مشتری ارائه دهید که که متناسب با نیازهای او شخصی‌سازی شده است و با این کار او را خوشحال و حس راحتی و تعلق را به او پیشکش کنید.
اما همانطور که لیندسی می‌گوید، کار هنوز تمام نشده است. باید اطلاعات کاملی درباره‌ی صورت حساب، تحویل و پرداخت به مشتری بدهید، اما آنقدر فشرده که در حین تسویه حساب قابل ارائه باشد؛ اینجاست که شما به عنوان «شماره‌ی یک» در ذهن مشتری نقش می‌بندید. در اینجا هدف رسیدن به فرآیندی شبیه به فرایند حرید آسان و سریع آمازون موسوم به «خرید با یک کلیک» (One-Click-Ordering) است.

 

۴. راهبرد بازاریابی‌تان را بر مبنای تجربیات مشتریان تعیین کنید

 

امروزه مشتریان بر مبنای طیف گسترده‌ای از الگوها و خط‌ مشی‌ها رفتار می‌کنند. برای حفظ رقابت‌پذیری، راهبرد بازاریابی شما باید این قابلیت را تشخیص دهد و خود را با آن همگام بسازد.
بنا بر نظر کارشناس بازاریابی، پیتر اشمیت (Peter Schmitt)، بهترین روش، خدمت به مشتری بر مبنای راهبردی یکپارچه (دکترلینک راهکار ویژه ای دارد) است که روش‌های سنتیِ بازاریابیِ مستقیم و داده‌های مراکز ارتباط با مشتریان CRM را با هم ترکیب کند. این روش، از تحلیل داده‌ها، راهبردهای بازاریابی شخصی‌سازی شده و تجارت الکترونیک بهره می‌گیرد و هدفش ایجاد تعاملات بهنگام و شخصی‌‌شده با مشتری با استفاده از همه‌ی مجراهای موجود است.
پیرو گفته‌ی اشمیت، با این کار در هر نقطه‌ی تماس و در هر ارتباط با مشتری، به شکلی رودررو و به شیوه ای درست و اصولی از تجربیات مشتریان‌ آگاه می‌شوید.
یکی از ماژول های مدیریت تکنولوژی دکتر لینک CRM و تحلیل داده ها بر اساس آمار و ارقام مطب و کلینیک شما می باشد

 

۵. از ابزار‌های چَت برای ترغیب مشتریان به گفت‌وگو بهره بگیرید

 

یکی از بهترین تکنیک های بازاریابی استفاده از اپلیکیشن‌های چت و گفت‌وگو است. کسب‌وکارها با استفاده از اپلیکیشن‌های چت و گفت‌وگو که روز به روز بر محبوبیت‌شان افزوده می‌شود، رابطه‌ی خود را با مشتریان‌شان محکم‌تر می‌کنند.
مطالعات مؤسسه‌ی تحقیقات بازار فارستر (Forrester Research) نشان می‌دهد مشتریان ترجیح می‌دهند در هنگام خرید، یک شخص واقعی به پرسش‌های‌شان پاسخ دهد، نه یک ماشین یا برنامه‌ی‌ پاسخگوی خودکار. مشتریان به ابزارها و امکاناتی مانند اَپلیکیشن‌های پیام‌رسان علاقه دارند، زیرا نه تنها کار با آنها آسان است بلکه امکان ایجاد ارتباطی دوسویه مانند مکالمات تلفنی را فراهم می‌کنند. همچنین این ابزارها به دلیل امکان پاسخگویی سریع به پرسش‌های مشتریان، امکان گفت‌وگو با مشتریان بیشتری را فراهم می‌کنند.
دکتر لینک با ساختار پیشرفته خود این امکان را برای پزشکان و بیماران ایجاد کرده تا تماس تصویری باهم برقرار بکنند. نوبت می گیرید، تصویری صحبت میکنند حتی فایل های پزشکی را هم میتوانند بررسی کنن.

 

۶. کارکنان باید به درگیر کردن مراجعین و بیماران با مطب و کلینیک اعتقاد داشته باشند

 

بدون تعهدِ همه‌ی کارکنان به ترغیب مشتریان به درگیری و تعامل پویا با کسب‌وکار، تضمینی برای ارتقاء کیفیت خدمات وجود ندارد. سالی لی (Sally Lee) یکی از از همکاران آباکو (Aabaco)، از زیرمجموعه‌های یاهو، در این باره به رفتار کارکنان اَپل در فروشگاه‌هایش اشاره می‌کند. پس از ورود به یکی ار فروشگاه‌های اَپل، با کارکنانی رو‌به‌رو می‌شوید که جدای از نگاه و حس سرشار از اطمینان‌شان، با انرژی و نگاه‌شان، تجلی‌بخش بزرگی و ارزش برند اَپل هستند و بی‌درنگ باب گفت‌وگو را با شما باز می‌کنند و تجربه‌ای خوشایند را برای‌تان به ارمغان می‌آورند.
مشتریان از اینکه کسب‌وکارها با آنها ارتباط برقرار و آنها را به درگیری و مشارکت بیشتر دعوت کنند، حس خوبی پیدا می‌کنند. بنابراین یکی از برترین تکنیک های بازاریابی این است که شما تجربیاتی خلق کنید که درگیری و تعامل مشتریان را افزایش بدهند و منجر به وفاداری همیشگی آنها شوند.

دکتر لینک با ارائه راهکار های ویژه مدیریتی می تواند شما پزشک عزیز را در یک مسیر پویا برای جذب مشتری همراهی کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
دکتر لینک

خدمات پس از فروش و وفاداری مشتری


«وفاداری مراجعین بسیار ارزشمند است»؛ شما پزشک موفقی هستید و به این جمله اعتقاد دارید.  'دکترلینک'

در این‌ مقاله به بررسی روش‌هایی می‌پردازیم که به شما کمک می‌کند تا با راهکار‌هایی ساده، مراجعین وفاداری داشته باشید. به شما کمک می‌کنیم تا با استفاده از خدمات پس از فروش، برند خود را بر سر زبان‌ها بیندازید و وفاداری مراجعینتان را افزایش دهید.

بیشتر مردم ملاقات‌های خود را با جملاتی مثل «خیلی خوب بود»، «می خوای توام یه سر برو پیشش»، «باهام خوب حرف زد» یا «بازم میرم» تمام می‌کنند. پروسه‌ی فروش هم باید همین روال را داشته باشد. یعنی «دست دادن» پس از انجام خدمت، نباید پایان رابطه‌ی پزشک و مراجعینش باشد. چرا؟ چون امروزه پزشک هایی که می‌خواهند بهترین باشند، پس از انجام خدمت، نه ‌تنها رابطه‌ی خود را با مراجعین به اتمام نمی‌رسانند بلکه با آنها رابطه‌‌ی دوستانه‌ای هم برقرار می ‌کنند.

در‌ تماس بودن با مراجعین بعد از انجام خدمت تنها به نفع شماست بلکه به نفع مراجعین تان هم هست؛ راه‌های زیادی برای در تماس بودن با مراجعین بعد از درمان وجود دارد که به مراجعین کمک می‌کند به‌طور منظم و با صرف کمترین وقت، بیشترین استفاده را از خدمات شما داشته باشد.

یکی از کارهایی که باعث می‌شود برندتان در ذهن مراجعین باقی‌ بماند، ارائه‌ی خدمات پس از فروش در بازه‌های زمانی منظم است. کلینیک های تازه‌ کار برای مراجعین شان در بازه‌های زمانی منظم، خدمات پس از فروش قرار می‌دهند تا این اطمینان را به مراجعین بدهند که بیشترین استفاده را از محصول آنها می ‌کند.

این کار‌ها را به عادت‌های فروش خود تبدیل کنید، چون باعث افزایش وفاداری مراجعین و افزایش ارزش خدمات شما می‌شود. حتما دلیلی وجود داشته که مراجعین از خدمات شما استفاده کنند با ارائه‌ی خدمات پس از فروش کامل و حرفه‌ای، بیشتر مراجعین و بیماران را شگفت زده می کنید.

تکنولوژی دکتر لینک با بهره گیری از به روزترین تجهیزات و استراتژی های مدیریتی، آمار و ارقام دقیقی به شما از فعالیت های مشتریان و کسب وکار شما در آنی از لحظه نمایش می دهد.

برقراری ارتباط دوستانه با مراجعین تان در آینده به نفع هردوی شماست. هم مراجعین از خدمات پس از فروشی مناسب برخوردار می‌شوند و هم کلینیک شما مشتری‌هایی راضی خواهد داشت که در واقع تبدیل می‌شوند به نماینده‌ی شما، تا درمورد خدمات و ایده‌های جدیدتان به شما بازخورد بدهند.

۸ مورد از خدمات پس از فروش که می‌توانید ارائه بدهید

۱. کارت ویزیت
کارت ویزیت ابزاری قدرتمند در دستان مشتری‌تان است. با کارت ویزیت، برندتان به دست و خانه‌ی مشتری می‌رسد و زمانی که مشتری به آن نگاه می‌کند، کلینیک تان در ذهن او یادآوری می‌شود. پیام کارت را با احتیاط و به دقت انتخاب کنید، پیامی که در آن «تاریخ ارائه‌ی خدمات پس از فروش»، و اینکه «شما همیشه در دسترس آنها هستید»، ذکر شده‌ باشد.

۲. کیفیت و بسته‌بندی منحصر به‌ فرد
امروزه صاحبان مشاغل روی اعتقادات مشتری‌های مدرن، مثل بازیافت، سرمایه‌گذاری می‌کنند. تغییر کیسه‌های پلاستیکی به کیسه‌هایی که قابل بازیافت و استفاده‌ی مجدد هستند، فکر خوبی است. یکی از روش‌های مؤثر برای ارائه‌ی خدمات پس از فروش، کیفیت و بسته‌بندی متمایز است. این کار هم به نفع برندتان است و هم به نفع مشتری.

۳. کوپن
همین الان چیزی فروختید؟ چرا فروش بعدی را تضمین نمی‌کنید؟ کوپن‌ها می‌توانند بهترین راه برای قدردانی از مشتریانی باشند که تصمیم گرفته‌اند از شما خرید کنند. پس به فکر ارائه‌ی کوپن‌های تخفیف به‌عنوان هدیه به مشتری‌‌هایتان باشید. آنها را تشویق کنید که کوپن‌ را به یک دوست، خانواده یا حتی همسایه بدهند. این کار ارزش ویژه‌ای به خدمات پس از فروش شما می‌دهد.

۴. ارتباط تلفنی
حداکثر تا ۳۰ روز پس از فروش، با مراجعین تان تماس بگیرید. برای فروش بیشتر یا درخواست مشتری تماس نگیرید، خیلی ساده از آنها بپرسید که «آیا محصول یا خدمات شما برای آنها مناسب بوده است یا خیر». این تماس وفاداری مشتری‌تان را تضمین می‌کند. حتی اگر نمی‌توانند صحبت کنند یا تلفن را جواب ندادند، مزاحم نشوید؛ پیامی بفرستید و از آنها بابت خریدشان تشکر کنید، به آنها یادآور شوید که شما همیشه در دسترس و پاسخگوی سؤالات‌شان هستید.
تکنولوژی دکتر لینک این راهکار را با استفاده از سیستم های هوشمند برای شما انجام میدهد و تنها با چند کلینک می توانید وفاداری مراجعین تان را برای خود تضمین کنید.

۵. آموزش
اگر خدمات و محصولات شما متنوع و گسترده هستند و کار کردن با آنها مشکل است و همه نمی‌توانند از قابلیت‌های کامل آنها استفاده کنند، کلاس‌های آموزشی برگزار کنید؛ چون باعث افزایش ارزش محصولات شما می‌شوند. آموزش باعث می‌شود مراجعین شما را دوباره ببیند و راه بسیار خوبی برای تعامل با مشتری پس از فروش است.

۶. نظرسنجی‌های دوره‌ای
بعضی از مشتریان، از شرکت در نظرسنجی‌های دوره‌ای بسیار لذت می‌برند. می‌توانید کوپن‌هایی را به برگه نظرسنجی اضافه کنید. با این‌ کار مشتری علاوه بر اینکه حس می‌کند صدایش شنیده می‌شود، احساس ارزشمند بودن نیز می‌کند.

۷. ایمیل یا پیام تبریک تولد یا هدیه
تبریک تولد به وسیله‌ی ایمیل یا هدیه‌ای مناسب، بسیار قدرتمند است. زمانی که می‌خواهید بعد از ماه‌ها از آخرین فروش، به مشتری‌تان دسترسی پیدا کنید و مانع از محو شدن برندتان در ذهن او شوید، تولدش را به او تبریک بگویید (البته توجه دارید که این کار زمانی جواب می‌دهد که تولدش باشد!). بهتر است که به ایمیل یا هدیه‌تان کوپنی برای تخفیف اضافه کنید. متن ایمیل نباید لحن تجاری داشته باشد و یا طوری نوشته شود که مشتری فکر کند شما برای انگیزه‌ی دیگری غیر از تبریک تولد، ایمیل را ارسال کرده‌اید. خیلی ساده تولد‌شان را تبریک بگویید.

۸. پیام تبریک عید
اعیاد بهترین زمان برای ارتباط دوباره با مشتری‌های قدیمی هستند. برای مشتری‌هایتان پیام تبریک عید بفرستید؛ با این کار برندتان را در ذهن آنها یادآوری می‌کنید. حتی اگر پیام شما فقط درباره‌‌ی تبریک عید و آرزوی روزها‌ی شاد در ایام عید باشد، نام شما در ذهن آنها یادآوری می‌شود. در ایام عید می‌توانید ترفیع درجه و حراجی‌ هم برگزار کنید.
خدمات پس از فروشی که باعث افزایش «ارزش مشتری» می‌شود.

وفاداری مشتری

قطعا هدف اولیه‌ی خدمات پس از فروش، خدمت رساندن به مشتری به بهترین شکل است. هدف دوم به وجود آوردن اعتماد و وفاداری در مشتری است، که در واقع منجر می‌شود به افزایش «ارزش مشتری».

مشتری خود را تحت تأثیر قرار بدهید و این‌گونه تیم فروش‌تان را در موقعیت بسیار مناسبی قرار بدهید تا ارزش مشتری را افزایش دهند. منظور ما چیست؟

نمونه های غیر از پزشکی:
این «مشتری‌های تحت تأثیر قرار گرفته» آماده هستند تا به بهترین شکل به این استراتژی‌های فروش پاسخ مثبت بدهند:

محصول و خدمات کامل‌کننده
شرکت‌هایی که خدمات متنوعی دارند، معمولا محصولات جانبی آنها را نیز دارند. زمانی که مشتری یک تلفن هوشمند ‌می‌خرد، لوازم کامل‌کننده‌ی آن مثل کیف و قاب و دیگر لوازم جانبی آن‌ را نیز خریداری می‌کند.

لوازم جانبی (به اضافه‌ی گارانتی و خدمات ویژه)
فروش قطعات و لوازم جانبی صرفا برای جلب رضایت مشتری است؛ پس اگر مشتری اشتیاقی برای خرید لوازم جانبی نداشت، اصرار نکنید. فروشنده و مشتری هر دو باید از حداقل و حداکثر قیمت‌ها و مزایایی که همراه با قیمت بیشتر نصیب آنها می‌شود، آگاهی داشته باشند. به محصولات خود گارانتی و دیگر خدمات جانبی پس از فروش اضافه کنید و مطمئن شوید که آنها خاطره‌ی خوبی از شما داشته باشند.

 

مشتری‌هایتان باید اولین کسانی باشند که از محصولات و خدمات جدید شما مطلع می‌شوند؛ چون آنها سفیران شما و بهترین وسیله برای آوردن مشتری جدید برای شما هستند. آنها را با خبر‌های جدید و درگیر کردن با برندتان، خوشحال کنید.

 

برنامه‌ی وفاداری مشتری
آیا شما برای مشتری‌هایتان پاداش یا تخفیف در نظر می‌گیرید؟ برنامه‌ی وفاداریِ مشتری جدید نیست، ولی به شدت بر روابط مشتری با شما تأثیرگذار است و باعث افزایش فروش شما می‌شود. اگر برنامه‌ی وفاداری مشتری ندارید، سریعا دست به کار شوید و راه‌هایی که در این مطلب گفته شد را اجرا کنید.

قدم آخر: فروش شبکه‌ای

معارفه‌ها

از مراجعین خود بخواهید که شما را به دوستان و خانواده‌ی خود معرفی کنند و به آنها برای این کار پاداش بدهید. روش‌های فروش شبکه‌ای به کلینیک هایی که تازه‌کار هستند، کمک بزرگی می‌کنند. روش‌هایی را برای پاداش دادن به کسانی که برند شما را معرفی می‌کنند، انتخاب کنید که ساده و به راحتی قابل دریافت هستند. اضافه کردن کارت‌های هدیه و حتی بلیط سینما، قدردانی شما از خرید آنها را نشان می‌دهد و باعث افزایش وفاداری مشتری می‌شود.

زمانی که به دنبال معرف‌ها هستید، این موارد را به خاطر بسپارید:

  • شما نباید خود را محتاج نشان بدهید، پس زمانی که می‌خواهید شبکه‌سازی کنید، هدف شما باید ارزش گذاشتن به مشتری و سود رساندن به او باشد.
  • یادتان باشد، مشتری‌ها عموما دستورالعمل‌ها را دنبال می‌کنند، پس سعی کنید به بهترین روش دستورالعمل‌هایتان را به آنها منتقل کنید.
  • تقلید نکنید. به دنبال راه‌ها و استراتژی‌های جدیدی برای پاداش دادن به معرف‌ها باشید که تا به حال در کار شما دیده نشده است. برای انجام این کار روشی جهانی و استاندارد وجود ندارد و شما باید با در نظر گرفتن نیازهای مشتری‌تان و استراتژی فروش‌تان، برای آنها پاداش در نظر بگیرید.


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
دکتر لینک

تعریف رضایت مشتری چیست؟

رضایت مشتری

آیا با تعریف رضایت مشتری آشنا هستید. رضایت مشتری به اندازه‌گیری میزان برآورده‌‌ساختن انتظارات مشتری در خصوص محصولات یا خدمات یک کلینیک می‌پردازد. رضایت مشتری یک مفهوم انتزاعی است که عواملی مانند کیفیت محصول، کیفیت خدمات، فضای عرضه‌ی محصول یا ارائه‌ی خدمات و قیمت محصول یا خدمات در آن دخیل هستند. کسب‌و‌کارها معمولا از مشتریان نظرسنجی می‌کنند. از این نظرسنجی‌ها برای جمع‌آوری اطلاعات مربوط به رضایت مشتری استفاده می‌شود. موضوعاتی که در این نظرسنجی‌ها مورد توجه قرار می‌گیرند عبارتند از:

  • کیفیت خدمات
  • ارزش خدمات نسبت به قیمت (تابعی از کیفیت و قیمت)
  • موضوعات زمانی از قبیل دسترسی به محصول، در دسترس بودن دستیار فروش، زمان انتظار برای پرداخت و زمان تحویل
  • فضای حاکم بر فروشگاه از قبیل نظافت، سازمان‌دهی و دلپذیری
  • موضوعات مربوط به خدمات پرسنل از قبیل احترام، حرفه‌ای بودن و کیفیت خدمات
  • تسهیلات از قبیل محل قرارگیری، پارکینگ و ساعت کار

مثالی از خدمات یک کلینیک پزشکی برای جلب رضایت مشتری

فرض کنیم شما می‌خواهید یک کلینیک افتتاح کنید و تجربه‌ای فوق‌العاده به مراجعین خود ارائه کنید که میزان رضایت آنها از کلینیک و خدمات شما به حداکثر برسد به‌طوری که آنها به مراجعین وفادار شما تبدیل شوند. مثلا برای به حداکثر رسیدن رضایت مراجعین موارد زیر را به اجرا درمی‌آورید:

  • محل کلینیک را طوری انتخاب می‌کنید که مراجعین هدف شما به‌راحتی به آن دسترسی پیدا کنند.
  • یک طراح داخلی برای مبله کردن کلینیک استخدام می‌کنید تا یک فضای راحت و زیبا را طراحی نماید.
  • مرغوب‌ترین نوع تجهیزات پزشکی را خریداری کرده اید
  • منشی و دستیار حرفه ای و آموزش دیده استخدام کرده اید
  • همه‌ی خدمات را مقداری کمتر از بهترین رقبای خود قیمت‌گذاری می‌کنید؛ اما از طرف دیگر قیمت‌های شما بالاتر از رقبای سطح پایین است تا این پیام را به مشتریان برسانید که بهترین خدمات را با قیمتی به‌صرفه عرضه می‌کنید.
  • یک خط اختصاصی موبایل برای  «نظرسنجی از مراجعین» می‌گذارید.
  • با دقت نظرسنجی‌ها و پیشنهادات را مورد بررسی قرار می‌دهید و بر همین اساس تغییراتی در فعالیت کسب‌و‌کار خود اعمال می‌‌کنید.

کسب‌و‌کارهای پررونق به دو نوع مشتری نیاز دارند: مشتریان جدید و مشتریان بازگشتی. جذب مشتریان جدید بسیار گران و حفظ آنها بسیار دشوار است.

چه رابطه‌ای میان رضایت مشتری و حفظ مشتری وجود دارد؟

کلینیک ها هر ساله پول زیادی را برای اضافه کردن خدمات جدید، برندسازی و بازاریابی خدمات خود هزینه می‌کنند. اما اگر مراجعین محصول یا خدمت ارائه‌شده را هزینه نکنند، هیچ‌ کدام از این فعالیت‌ها فایده‌ای نخواهند داشت. متقاعد کردن مراجعین به خرید خدمات یک چالش مستمر است که همه‌ی دپارتمان‌های بازاریابی کلینیک ها بر آن متمرکز هستند.

پس از اینکه مراجعین برای اولین بار هزینه کردند چه اتفاقی می‌افتد؟ در این مرحله است که فعالیت‌های مربوط به رضایت مشتری و حفظ مشتری کار خود را شروع می‌کند. مجاب کردن مراجعین به هزینه کردن برای خدمات شما، یک چالش محسوب می‌شود اما مجاب کردن مشتری به «دوباره هزینه کردن»، چالشی بزرگ‌تر و دشوارتر است. این یک ارتباط بنیادین میان خدمات به مراجعین و حفظ آنهاست.

رضایت مشتری تضمین می‌کند که نیازهای مشتری برآورده ‌می‌شود، به مسائل و مشکلات او رسیدگی می‌شود و او از تجربه‌‌ی قبلی خود در رابطه با شرکت و محصولات و خدمات آن، خوشنود است. حفظ مشتری به معنای متقاعد ساختن مشتری به بازگشت پس از اولین خرید و ادامه دادن به همین روال است. این دو فعالیت به شکل پیوسته انجام می‌شود. کسب اطمینان از خوشنودی و رضایت مشتری برای ادامه‌ی فعالیت و صرف هزینه‌ی بیشتر بر روی کسب‌و‌کار بسیار حیاتی است.

نمونه ای از ارتباط میان رضایت مشتری و حفظ مشتری

فرض کنیم شما تصمیم دارید یک کلینیک زیبایی در منطقه‌ای افتتاح کنید که پر از رقبای سرسخت است. شما نیز به‌ سختیِ کار خود آگاه هستید؛ چرا که مشتری به‌جز کلینیک شما، انتخاب‌های زیاد دیگری هم دارد. با این حال، شما باور دارید که می‌توانید خدماتی بهتر ارائه کنید و کسب‌‌و‌کار خود را به پیش ببرید. به خاطر محلی که کلینیک شما در آن واقع شده است، شما باید برای کسب موفقیت بلند‌مدت، هم روی رضایت مشتری و هم روی حفظ او متمرکز باشید.

شما برای اینکه مراجعین را به سمت خود بازگردانید، به خوبی می‌دانید که باید تجربه‌ای مثبت و به‌یاد‌ماندنی را به او ارائه کنید. این کار با ورود اولین مشتری به کلینیک آغاز می‌شود. برنامه‌ی شما از این قرار است: متصدی پذیرش به گرمی از مشتری استقبال می‌کند و اطلاعات او را ثبت می‌نماید، سپس او را تا اتاق لیزر همراهی می‌کند و برای او نوشیدنی می‌آورد. سپس مشتری با پزشک مربوط آشنا می‌شود و پزشک با او در مورد انتظارات و درخواست مشتری صحبت می‌کند. وقتی کار لیزر تمام می‌شود، جهت پرداخت نزد منشی می‌رود و منشی سعی می‌کند اطمینان حاصل کند که مشتری یک تجربه‌ی مثبت و خوشایند داشته است. هدف نهایی شما این است که مطمئن شوید همه‌ی مشتریان هنگام خارج شدن از کلینک کاملا رضایت دارند و حتی از خدماتی که دریافت کرده‌اند به هیجان آمده‌اند. در نهایت آن مشتری یک بیلبورد متحرک خواهد بود. پس «خارق‌العاده به نظر رسیدن» برای کسب‌و‌کار شما بسیار اهمیت دارد.

شما در ادامه یک برنامه‌ی پیگیری را طرح‌ریزی می‌نمایید که بر اساس آن متصدی پذیرش یک روز پس از مراجعه‌ی مشتری با او تماس می‌گیرد تا مطمئن شود که مشتری هنوز از کار آنها رضایت دارد. متصدی همچنین از مشتری درخواست می‌کند که دوستان خود را برای لیزر به کلینیک شما دعوت کند. در این تماس، مشتری از برنامه‌ی رجوع نیز آگاهی کسب می‌کند که بر اساس آن به هر کسی که در فاصله‌ی بین دو مراجعه خود، دو نفر از دوستان خود را به سالن بیاورد، ۵۰ درصد تخفیف داده می‌شود.

در این نمونه، برنامه‌‌های مربوط به رضایت مشتری و حفظ مشتری همسو شده است. کلینیک شما جذاب، تمیز و خوشایند است. کارکنان شما خوشنود، حرفه‌ای و شاد هستند. به مشتریان به‌خوبی رسیدگی می‌شود و پیگیری‌هایی برای تضمین نتایج حاصل‌شده به اجرا درمی‌آید. در این صورت شما می‌توانید کاملا از رضایت مشتری آسوده‌خاطر باشید.

تماس‌های پیگیری و برنامه‌های رجوع، مشتریان را تشویق می‌کند تا دیگران را از کسب‌و‌کار شما مطلع کنند و در بازگشت از مزایای این کار سود ببرند. هماهنگی میان رضایت مشتری و حفظ مشتری به کسب‌و‌کار شما کمک می‌کند که به کار خود حتی با وجود رقابت سنگین ادامه بدهد و رونق پیدا کند.

تکنولوژی دکتر لینک با راهکار های تخصصی CRM  توانایی جذب و حفظ مشتری را بر اساس آخرین تفکرات بازاریابی انجام میدهد

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
دکتر لینک

سرویس دهی عالی، لازمه موفقیت

تنها راه اداره یک کلینیک و مطب پزشکی همین است؛ و البته سودآورترین آن، پر کردن کلینیک و مطب از صدای مشتری. ” ریچارد وایتلی در کتاب شرکت مشتری بنیان”

امروزه سرویس دهی عالی به مراجعین و بیماران، نه تنها یک استراتژی مناسب برای کلینیک و مطب است بلکه به بزرگترین و اصلی ترین تفاوت بین مطب و کلینیک های عالی و معمولی تبدیل شده است. ناتوانی در پاسخگویی به خواسته مشتری فقط نارضایتی آنها را افزایش می دهد و نهایتا به سقوط یک مرکز بهداشت و درمان، برند یا یک کسب و کار منجر می شود. اما آیا یک کلینیک و مطب می تواند رضایت مراجعین و بیماران را در اولین برخورد به دست آورد و هر بار از نیازها و انتظارات آنها فراتر برود؟ پاسخ مثبت است و در ادامه روش آن را شرح خواهیم داد:

منشی و دستیاران با انگیزه استخدام کنید

استخدام منشی و دستیاران که هم مهارت های کافی دارند هم انگیزه و نگرش صحیحی دارند بسیار ضروری است. هنگام استخدام، به ویژه برای بخش خدمات مشتریان، سعی کنید پی ببرید که آیا علاقه درونی به کمک کردن به دیگران دارد و آیا توان نشان دادن همدلی در خود دارد یا خیر.

سناریوهای واقعی برای Follow-Up مراجعین و بیماران شامل بحران ها و شرایط خاص را طراحی کنید و پاسخ مراجعین و بیماران به این شرایط را بررسی کنید. در نظر داشته باشید که ممکن است پاسخ های آنها با بسته به خدمات شما با هم تفاوت های اساسی داشته باشد. نگرش مثبت و همراهی با ارزش های شما به همراه داشتن حس همدلی و تمایل کلی به کمک به دیگران شاخصه های اصلی است که باید در منشی و دستیاران آینده خود جستجو کنید.

تیم Follow-Up مراجعین و بیماران خود را تقویت کرده و آموزش دهید

وقتی تیمی متشکل از بهترین منشی و دستیاران را تشکیل دادید، آنها را طوری آموزش دهید که با ارزشهای اصلی کلینیک و مطب زندگی کنند. اطمینان حاصل کنید که از خدمات شما استفاده میکنند تا زیر و بم آن را کاملا بشناسند. تیم Follow-Up مراجعین و بیماران توانمندسازی شده و آموزش دیده می تواند همیشه موفق باشد. توانمندسازی واقعی وقتی رخ میدهدکه تیم Follow-Up مراجعین و بیماران انعطاف و اختیار کافی برای رفع نگرانی مراجعین و بیماران در هر حالتی را دارد. در این حالت گرچه ممکن است این وضعیت برای کسب رضایت مراجعین و بیماران مفید باشد اما شاید با ارزش ها و روند شما همخوانی نداشته باشد.

"توانمندسازی مشتریان کلید اصلی رسیدن به خدمات بی نظیری مثل شرکت زاپوس است. تماس ده ساعته با مشتری؛ نماینده ای که میدوید تا کفشی را از رقیب بخرد و به مشتری تحویل بدهد چون شرکت آن جنس را تمام کرده بود؛ اینها نمونه هایی کم نظیر از خدمات مشتریان در زاپوس هستند. همه کارمندان بخش پشتیبانی مشتریان زاپوس با فرهنگ قوی “شرکت ساخته شده بر اساس مشتری” ترتیب می شوند."

باید بدانیم

همه کارمندان را عضو واحد Follow-Up مراجعین و بیماران تلقی کنید

در کتاب “انقلاب شگفتی” شپ هایکن بیان میکند که خدمات مشتریان نباید منحصر به یک بخش باشد؛ بلکه باید یک فلسفه جاری در سازمان باشد که کل اعمال سازمان را تحت تاثیر قرار دهد. همه کارمندان، حتی آنهایی که مستقیما با مشتری ارتباط ندارند، باید کار خود را خوب انجام دهند تا حمایتی برای تیم پشتیبانی مشتریان باشد.

هایکن معتقد است اکثر شرکت ها خرید یک مشتری را به چشم یک معامله و پایان کار می بینند در حالی که باید یک تعامل در نظر گرفته شود. در حالی که معامله یک پایان دارد، تعامل آغاز یک رابطه طولانی مدت تر است.

هر کارمند باید در زمینه خدمات مشتریان آموزش دیده باشد، تا احساس کارمندان بخش خدمات مشتریان را از سر و کله زدن با سوالات و مشکلات بی شمار مشتریان درک کنند. این کار در نهایت باعث خواهد شد تا کار خود را بهتر انجام دهند.
کارمندان راضی را به معنای مشتریان راضی بدانید

وینت نیار، مدیرعامل شرکت HCL Technologies و نویسنده کتاب “اول کارمندان سپس مشتریان” بیان میکند که مدیران اجرایی و کارمندان حتی در لیست افراد مهم هم نیستند.

رضایت منشی، دستیاران، مراجعین و بیماران کاملا به هم وابسته است. رضایت مراجعین مناسب تنها از کارمندان راضی در محیطی نشات میگیرد که کار در آن جذاب است و به رشد کارمندان کمک میکند.  بدون ارتباط از طریق کارمندان به هیچ وجه نمی توانید به مشتریان تان برسید و طبیعتا جلب رضایت آنها نیز ممکن نیست. بنابراین اصلا عجیب نیست که شرکت هایی که کارمندان راضی و شاد دارند عموما سود بیشتری نیز به دست می آورند.

اگر کاری را بلد نیستید، به مشتریان بگویید

تیم خود را طوری تعلیم دهید که هر مشکل را به روشی خلاقانه حل کنند اما اگر نمی توانند یا نسبت به امری اطمینان ندارند، اجازه دهید همین را صادقانه به مشتری بگویند. اعضای تیم خدمات مشتریان می توانند همیشه از کسی دیگر بخواهند به مشکل نگاهی دوباره بیندازد یا مشکل را به افراد رده بالاتر ارجاع دهند.

مشتریان اینکه یک کارمند بخش خدمات مشتریان همه چیز را نمی دانند را درک خواهند کرد؛ در عین حال این اطمینان را خواهند داشت که مشکلشان حل خواهد شد. باز نگه داشتن یک ارتباط برای حل یک مشکل اعتماد و احترام مشتریان را به همراه خواهد داشت.

در همه کانال ها آمادگی داشته باشید

امروزه شرکت ها سعی دارند از کانال های مختلف ارتباطی برای بازاریابی استفاده کنند اما باید در نظر داشته باشید که مشتریان نیز از بسترهای مختلفی با شما برای بیان مشکل خود ارتباط برقرار خواهند کرد. شما باید امکان ارتباط از طریق چت، تلفن، ایمیل، و یا بخش خدمات سایت خود را داشته باشید و همگی را مدام بررسی کنید.

با برقراری تماس به صورت منظم با مشتریان ارتباط داشته باشید

یک ایمیل زمان بندی شده یا یک تماس تلفنی بعد از انجام سرویس یا ارائه یک خدمت این پیام را مخابره میکند که کلینیک و مطب به رضایت مشتریان اهمیت می دهد. این امر خود باعث ارتقای وفاداری مراجعین می شود.

تماس های منظم می تواند به شما در سنجش رضایت و شناخت مراجعین از برند و خدمت شما نیز کمک کند: مراجعین راضی عموما کمتر از مراجعین ناراضی میل به صحبت کردن و ارتباط برقرار کردن دارند. علاوه بر این شما می توانید دید درستی نسبت به اینکه باید برند خود را به چه سمتی تغییر دهید و باید منابع خود را صرف چه کاری کنید به دست آورید.

اگر لازم است یک رقیب را معرفی کنید

این که اگر لازم شد کاری را به رقیب خود محول کنید نشانه ای از عملکرد خوب یا حتی عالی از بخش Follow-Up مراجعین و بیماران است. وقتی باور دارید که خدمت رسانی به مشتری مهمتر از فروش است و به مراجعین یک کلینیک یا مطب دیگر در انتهای خیابان را معرفی میکنید آنها باور میکنند که میتوانند به شما اعتماد کنند. آنها به این خاطر که شما اولویت را به رفع نیاز آنها داده اید نه به فروش خود شما رو دوست خواهند داشت و باز به سمت شما برخواهند گشت.

باز هم باید تاکید کنم که یک رابطه بلند مدت و حفظ رضایت مشتری خیلی مهم تر از انجام یک خدمت است. تبدیل شدن به یک کسب و کار “مشتری محور” طولانی و خسته کننده است. نیازمند تلاش متمرکز از جانب تمام اعضای کلینیک و مطب است. کارمندان توانمندی که خود را در قبال موفقیت شرکت و رضایت مشتری مسئول می دانند نقش اساسی در این راه ایفا میکنند.

خدمات به مشتریان تنها مختص تیم Follow-Up مراجعین و بیماران نیست بلکه یک مسئولیت اساسی و بنیادی برای تمام اعضای کلینیک و مطب است؛ از پزشک تا نگهبان درب ورودی.

منبع

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
دکتر لینک

چگونه یک برند موفق شویم؟


"موفقیت اتفاقی نیست"

در خیلی از شهر ها و مناطق مختلف دنیا همیشه اسم یک پزشک بر سر زبان هاست. مثلا خانم دکتر فلانی متخصص فلان یا آقای دکتر فلانی تازه از آمریکا اومدن وای باید بریم پیشش!!!!
اصلا داستان آقای دکتر خانم دکتر فلانی چیه؟
هنگامی که یک اسم خاص (نام پزشک/ کلینیک/مطب) تداعی کننده یک خصیصه است ما آن اسم خاص (نام پزشک/ کلینیک/مطب) را برند می نامیم. از طرف دیگر هنگامی که توانستید به این مهم دست پیدا کنید با «چسباندن کسب و کارتان به یک خصیصه» می توانید مطمئن باشید که راه موفقیت و بزرگ شدن را به درستی در حال طی کردن هستید.

 

وجود احساسات موجب سود می‌شود و کلینیک ها همواره باید تلاش کنند که رابطه ای احساسی را میان برند یا برندهای خود و مراجعین ایجاد کنند.
این روزها برند در بازارهای جهانی به یکی از بازیگران اصلی کسب و کار بدل شده است و هر کلینیک و مطب که بتواند برند مقتدرتری در بازار داشته باشد، گوی سبقت را خواهد ربود.

 

وقتی موضوع برند و برندسازی مطرح می‌شود، یکی از سئوالات اساسی این است که کلینیک و مطب درهنگام ایجاد یک راهبرد برند موفق و پیروزمند، چه نکاتی را باید در نظر داشته باشند؟ محمدرضا سعادت، عضو هیئت علمی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در یادداشتی سعی دارد به این سئوال پاسخ دهد.

۱ – نخستین چیزی در ایجاد برند موفق باید در نظر گرفت، ایجاد تفاوت و تمایز است.

بهترین راهبرد برای ایجاد یک برند نیرومند، ایجاد درکی از مفهوم تفاوت است. بزرگترین گام در فرایند تبدیل شدن به یک برند مشهور و نه صرفاً یک نام مشهور، آن است که برند هم متفاوت دیده شود و هم بهتر از رقبا باشد.

۲ – دوم اینکه سهم خود را مطالبه کنید و مدعی آنی باشید.

روابط نیرومند با مشتریان، برندهای نیرومند را تقویت می‌کند ولی شرکتها همچنان مایل به تمرکز بر کسب سهمی از جیب مشتری هستند تا کسب سهمی از قلب و احساس مشتری. این فلسفه ممکن است موجب فروش در کوتاه مدت شود ولی موجب ایجاد روابط بلند مدت نخواهد شد. دستیابی به سهمی از قلب و احساس مشتریان از طریق راضی کردن آنها نه فقط موجب ایجاد مشتریان وفادار خواهد شد بلکه این مشتریان خشنود را به یک نیروی فروش کارآمد برای شرکت تبدیل خواهد کرد.

۳ – وجود احساسات موجب فروش می‌شود و شرکتها همواره باید تلاش کنند که رابطه ای احساسی را میان برند یا برندهای خود و مصرف کنندگان ایجاد کنند.

بهترین راه برای اطمینان از اینکه احساسات به برند و ایجاد روابط با مصرف کنندگان تبدیل شود، ایجاد شخصیت برندی نیرومند است.به عبارت دیگر استفاده از ارزشهایی که مصرف کنندگان دوست دارند و می توانند با آنها ارتباط بر قرارکنند.

۴ – چهارم اینکه به یاد داشته باشید که فرهنگ برند ایجاد کنید. آموزش کارکنان، نقش بسیار مهمی در موفقیت برند دارد.

تک تک کارکنان شرکت باید آموزش داده شوند تا هم ارزش برند را بدانند و هم در کارهای روزانه شان در مسیر ایجاد برند از آن استفاده کنند. افراد از تجربه‌هایی بزرگ در زمینه برند برخوردارند. آنها سفیران برند شما هستند.

۵ – پنجم اینکه دست به استقرار سیستم مدیریت برند بزنید.

همه نقاط تماس با مصرف کنندگان باید مورد توجه و مراقبت ویژه باشد تا اطمینان حاصل شود که کل تجربه های افراد در زمینه برند همخوان، هماهنگ و متناسب است. این مسأله شامل تغییر دادن راهبرد ، سیستم، فناوری، فرایندها، خدمات، کالاها و حتی مکان های فیزیکی است تا بتوان تجربه های خریداران را مهندسی کرد.

۶ – یک عنصر بسیار مهم دیگر در حوزه برند سازی، متوازن کردن یکپارچگی و همنوایی با تغییرات است.

گرچه مصرف کنندگان از محصولاتی که با آن آشنا هستند و با خواسته های آنان سازگار هستند خوششان می‌آید، ولی در عین حال خواهان چیزهای جدید نیز هستند. کالاها و خدمات جدید، عناصر بسیار مهم برای ارائه تجدد و ارتباط با مصرف کنندگان است. ولی ثابت نگه داشتن نام برند و ارزش های آن موجب افزایش اطمینان دوباره و اعتماد بیش از پیش می شود.

۷ – آخرین موردی که لازمه ایجاد برند موفق است این است که شرکتها باید با برندسازی به عنوان یک سرمایه گذاری برخورد کنند نه به عنوان یک هزینه.

اشتیاق به سرمایه گذاری در زمینه برند در آسیا و کشورهای درحال توسعه ضعیف است. تأکید بسیار زیاد بر تفکر و عملکرد کوتاه مدت سبب تضعیف برند سازی و به حاشیه راندن آن می‌شود. در اغلب موارد، متناسب با تغییر عامل" احساس خوب" به برند میزان تخصیص نقدینگی به موضوع برند سازی تغییر می‌کند.

 

زمان آن فرا رسیده است که به برند به عنوان یک دارایی راهبردی که می تواند ارزش های متعدد و بیشتری نسبت به دارایی های مشهود داشته باشد نگریسته شود.

شرکتهای کوچک و متوسط ایرانی نیز بر سر دوراهی اجرای برندسازی و تغییر پارادایم در مبانی تفکراتشان هستند. باقی ماندن در دنیای رقابتی جدید مستلزم حرکت از افسانه ها به سمت باید هاست. اما آیا آنها موفق به شکستن الگوهای رفتاری قبلی خود خواهند شد؟

تکنولوژی دکتر لینک و تیم استراتژی مدیریت و برندینگ آن توانایی دارد تا مطب و کلینیک شما را با استفاده از جدید ترین روش های تایید شده از سوی انجمن های بزرگ بازاریابی و برندینگ شما را در دنیای کسب و کارتان حمایت کند و به سمت سوددهی بیشتر هدایت کند.


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
دکتر لینک

۱۱ راه برای داشتن یک مطب و کلینیک شاداب، زنده و خلاق

شما برای تشویق کارمندانتان در مطب و کلینیک به سخت تر و سریع تر کار کردن سه راه دارید:
آنها را تهدید کنید.
به پایشان پول بریزید.
کارشان را برایشان لذت بخش کنید.

“امروز دیگر تهدید کارمندان به سخت کار کردن جواب نمی دهد. افزایش بی حساب و کتاب حقوق (حتی اگر پول از پارویتان بالا میرود!) هم تاثیری صرفا کوتاه مدت دارد. در نتیجه فقط و فقط گزینه شماره سه. ایجاد محیطی شاداب و سرزنده تاثیری غیر قابل انکار دارد که بارها خودش را ثابت کرده است. قبل از اینکه شرکت هایی مثل گوگل شروع به ترویج شادابی در محیط کار کنند، دو کلمه “کار” و “شادابی” حتی در یک جمله هم کنار هم قرار نمی گرفتند. امروز در کشورهای مدرن، نسل جدیدی که وارد بازار کار شده نیاز و انتظاری را از محیط کارش دارد که کارفرماها را با چالش جدیدی روبرو کرده.”

تصور کنید:

مطب و کلینیک را تصور کنید که در آن آدمها عاشق محل کارشان هستند. تمام روز آرام و راحت و بدون استرس کار می کنند و همین امر باعث بهره وری و کارآیی بیشتر آنها هم می شود. چطور چنین چیزی ممکن است؟ وقتی شما در آرامش کار کنید مغزتان میزان بیشتری اکسیژن و اندورفین تولید کرده و خون بهتر در رگ های مغزتان به حرکت در می آید، که همین امر باعث می شود شما بهتر و خلاقانه تر فکر کنید. خنده آدمها را به هم نزدیکتر می کند. آدمها با کارکنانی که شاد و سرزنده هستند احساس نزدیکی بیشتری می کنند، دوست دارند بیشتر سر کار مانده و در نتیجه میزان کار، فعالیت و خلاقیت آنها و به همان میزان سود شرکت هم بالا می رود.

خودتان را بسنجید:

آیا معمولا منشی و دستیارتان را در حال لبخند زدن و یا خندیدن می بینید؟

وقتی اتفاق جالب و خنده داری می افتد، منشی و دستیارتان می ایستند تا از آن لذت ببرند؟

آیا کلینیک یا مطب شما حداقل یک بار در ماه برنامه های تفریحی دارد؟

آیا امکاناتی (مثل انواع بازی) در محیط کار وجود دارد که منشی و دستیارتان در زمان استراحت استفاده کنند؟

آیا پزشکان مطب و کلینیک معمولا صورتی خندان و رویکردی خوشبینانه به مسائل دارند؟

اگر پاسخ شما به حتی دو مورد از این موارد هم منفی ست، محیط کاری شما محیطی ناراحت و جدی بوده که بدون اینکه خبر داشته باشید در حال ایجاد تاثیرات منفی بر روی سازمان است.

محیط کار شاداب

و اما یازده راه پیشنهادی ما:

۱- این باور که حرفه ای بودن معادل جدی بودن است را دور بریزید. طنز و شوخی رو وارد محیط کارتان کنید.
۲- مرز بین شوخی و توهین را در محیط کار مشخص کنید تا منشی و دستیارتان از خطوط قرمز یکدیگر رد نشوند.
۳- کارکنان را دور هم جمع کنید و از آنها درباره راهکارهایی که برای شاداب شدن محیط کارشان می تواند وجود داشته باشد مشورت بگیرید.
۴- شوخی و خنده را به جلسات خودتان راه بدهید. با خودتان وسائل بی ربط (مثل توپ) به اتاق کنفرانس ببرید و جلسه را با یک لطیفه شروع کنید.
۵- خبرنامه طنز درست کنید و یا روی بورد مطب و کلینیک لطیفه های بامزه بنویسید.
۶- اجازه بدهید مراجعین و بیماران تان بدانند که محیط کاری شما چقدر شاداب است. مثلا برنامه های شاد برایشان تدارک ببینید و یا مطالب و عکس های بامزه برایشان بفرستید. شاد بودن روابط شما و مشتری را محکم تر می کند.
۷- ساعتی را در طول ساعات اداری به اسم “ساعت خوشی” اختصاص بدهید. طی این ساعت کارکنان می توانند خاطرات قشنگ و داستان های خوب تعریف کنند و ساعتی لذتبخش را کنار هم سپری کنند.
وقتی اتفاق بامزه ای می افتد کار را متوقف کنید، بخندید و برای دیگران هم تعریف کنید. اجازه ندهید نیم کره چپ مغزتان خیلی روی محیط کارتان غالب شود!
۸- مطب و کلینیک را با وسائل شاد و جذاب پر کنید. اینکار از میزان جدیت محیط کار کاسته و ذهن را بازتر و خلاق تر می کند.
۹- کارمندان را تشویق کنید که در پایان ساعت اداری مسائل کاری را در مطب و کلینیک جا گذاشته، یا به اصطلاح باز خود را زمین بگذارند و بعد به خانه برگردند. فشار کار نباید روی روابط او با خانواده اش تاثیر منفی بگذارد.
۱۰- منشی و دستیارتان را تشویق کنید که به سبک خودشان شادی را به محل کار بیاورند. مثلا یک متخصص بیهوشی در ایالت میشیگان همیشه قبل از عمل جراحی برای بیمارها آواز می خواند تا ذهن بیمار برای انجام عمل آرام تر شود. این متخصص به واسطه همین کار ساده شهرت کسب کرده و خیلی ها تقاضا دادند که برای عمل جراحی شان توسط او بیهوش شوند.

۱۱- یادتان باشد که این کارکنان مطب و کلینیک هستند که شادابی را وارد محیط کار می کنند و نه مدیران و پزشکان. وظیفه مدیر آنست که راه شادابی را به محیط کار باز کرده و آن را مدیریت کند.

کلام آخر

“بهترین مثال برای این مطلب همان شرکت گوگل است. شرکتی که همه ما حداقل یکبار عکس ها و ویدئوهای کارکنانش را در محیط کار دیده ایم و احتمالا هم حسرت خورده ایم! گوگل از هیچ کاری برای ایجاد نشاط در محیط کار دریغ نمی کند و نتیجه کارش را هم همه ما دیده ایم. بجای آنکه درباره موفقیت کاری گوگل صحبت کنیم اجازه بدهید خیلی کوتاه درباره نظر کارکنان آن درباره این شرکت حرف بزنیم. در یک وبسایت نظرسنجی معتبر، از ۱۹۰۰ نظری که توسط این کارکنان داده شده، گوگل از مجموع پنج ستاره، ۴٫۱ ستاره گرفته و “لری پیج” مدیرعامل شرکت با ۹۵% محبوبیت در بین کارمندانش آمار کم سابقه ای را از خود بجا گذاشته است.”

دنیای ما روز به روز در حال پیشرفت است و مدام راهکارهای پیشرفت کاری در حال تغییر و تحول هستند. روش هایی که تا دیروز مدیران با آن مبارزه می کردند، امروز تاثیر مثبت شان در روند کار بطور علمی ثابت شده است. امروز علم به ما می گوید اگر به فکر موفقیت و سودآوری هرچه بیشتر مرکز بهداشت و درمانی خود هستیم، چاره نداریم که از بار جدیت مرکز و محیط آن بکاهیم و کارمندان را به هرچه شادتر بودن تشویق کنیم. راهکار های مختلف مدیریت کلینیک از طریق تکنولوژی دکتر لینک می تواند حضور شما را در مدیریت پررنگ تر کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
دکتر لینک

۱۵ سوالات کلیدی برای استخدام منشی پزشک



“لطفا این فکر را از خود دور کنید که : من پزشکه خوبی ام و مردم برای مداوا و درمان پیش من می آیند پس منشی هیچکارس
    قبل از این که مطلب را شروع کنیم لطفا این جمله کلیدی را همیشه در ذهن خود بسپارید: منشی شما ویترین کسب و کار شماست. اگر این شخص توانایی جذب و یا کنترل کار خود را نداشته باشد شما مشتریان خود را از دست می دهید.
    لطفا در انتخاب منشی دقت بیشتری به خرج بدید”

در این پست قصد داریم شما پزشک محترم را با نمونه‏ هایی از مهمترین سوالاتی که در یک مصاحبه حضوری پرسیده می‎‏شوند آشنا کنیم.گرچه شاید خود خوانندگان گرامی بیشتر از ما آشنا باشند. پاسخ به این سوالات یکی از مهمترین اصولی است که در استخدام یک منشی می‎‏تواند بسیار بسیار موثر واقع گردد.
شایان ذکر است استخدام منشی به ۲ بخش تبدیل میشود.
۱- عمومی استخدامی
۲- تخصصی استخدامی: در این نوع شما بر اساس تخصص پزشکی که دارید به کسی که با پایه های کاریه شما آشنایی دارد. نیاز دارید. اینجا ۲ حالت پیش می آید. یا شخص اطلاعات کافی برای همکاری با شما را دارد یا اینکه نیاز به آموزش دارد، درصورتی که نیاز به آموزش دارد درصورتی که به سوالات عمومی به خوبی پاسخ داد و نظر شما را در مورد همکاری جلب کرد می توانید طی یک یا چند جلسه حضوری آموزش های لازم را برای فعالیت در مطب تخصصی خود آغاز کنید.
یکی از مهم ترین بخش های آموزش و یا تخصصی استخدامی فراگیری یا دانش استفاده از نرم افزار های مدیریت مطب و کلینیک پزشکی می باشد. تکنولوژی دکتر لینک همواره راهکاری های جامعی برای آموزش به منشی ها دارد.
اما قبل از هرگونه ورود به بهش تخصصی استخدامی شخص درخواست کننده باید از اولین فیلتر استخدامی ینی مصاحبه عمومی عبور کند:

۱- از خودتان برایمان بگویید.
این سوال معمولا اولین سوالی است که هر مصاحبه کننده‏ای باید بپرسد که جواب آن معمولا به این ترتیب است :
مشخصات اسمی، تحصیلات، سابقه کاری، تخصص، چگونگی عملکرد، افتخارات و هر آنچه که نیاز باشد حداکثر در عرض ۲ دقیقه (مختصر و مفید). باید دقت کرد که در پاسخ به این سوال و در کل همۀ سوالات نباید حاشیه رفت و جوابها را از زندگی شخصی بیرون رود. ضمنا فراموش نکنید که این سوال برای گرم کردن است.

۲- از ما چه می‏دانید و چرا ما را برگزیدید.
در جواب این سوال باید کمی دقت کنید، شخص باید بتواند مزایای شما و مطب یا کلینیک شما را بداند. از سرویس ها تا مکان و پزشکایی که در آن مطب یا کلینیک کار می کنند

۳- آیا تا کنون جایی دیگر کار کرده ای؟ چرا شغل قبلی خود را رها کردید.
این سوال معمولا برای محک زدن روحیه شخص است و ترجیحا از انتقاد و بدگویی شغل قبلی نباید بگوید چون ممکنه در شغل بعدی بدگویی شما را بکند. واقع بین باشید لطفا ، دقت کنید که تنوع طلبی و میل به پیشرفت آیا اولین هدف تغییر شغل بوده است. یا خیر. اگر نبود نمره منفی دارد

۴- شما چه کاری از دستتان بر می‎‏آید که فکر می‏کنید بهتر از دیگران هستید و یا چرا فکر می‏کنید برای این کار مناسب هستید؟
بهتر است در جواب این سوال به چند مورد از استعدادهایش باید اشاره کند که در این رشتۀ کاری به کار می‏آید مثلا مهارت های ارتباطی یا مهارت های استفاده ار کامپیوتر یا مهارت هایی دیگر از قبیل کار های مربوط به تخصص شما در کلینیک یا مطب

۵- آیا شغل دومی هم دارید؟
داشتن شغل دوم جرم نیست اما جوابش هیچ فایده‏ای در یک مصاحبه نخواهد داشت. چون اگر شخص شغل دوم داشته باشد به خاطر شما آن را کنار نمیگذارد. ولی باید شغل دوم بررسی شود/

۶- اگر شغلی بهتر از این شغل به شما پیشنهاد شود چه می‏کنید؟
جواب این سوال خیلی برای شما اهمیت دارد پس جواب باید این عنوان باشد که “من به این شغل علاقمند هستم و راه رسیدن به اهداف خود را در این شغل می‏بینم اما اگر در میانه راه مشکلی برایتان پیش آمد ناچارا به آن شغل دیگر روی می‏ آورم”
یا جواب های از این قبیل

۷- چه چیز باعث می‏شود فعالیتتان بیشتر شود؟
جواب درست در این مورد قطفا مسائل مالی نیست! و بیشتر مسائل محیط کار، همکاران و سپس شرایط جسمی روحی را باید عنوان شود در غیر این صورت بود نمره منفی دارد.

۸- انتظار چه میزان حقوق را دارید؟
مبلغ کم نباید بگویند، مبلغ نوجوهی هم خیلی منطقی نیست و بیشتر مفهوم کمال گرایی را نشان می دهد. جواب باید بسته به موقعیت شما با ۱۰% بالا پایین مشخص باشد.

۹- آیا به همکاری و هماهنگی و کار تیمی علاقمندید؟
کار گروهی نشانه‏ای از اخلاق اجتماعی و بالا بودن سطح هوش اجتماعی هر شخص است که رابطۀ مستقیم با چگونگی عملکرد وی در محیط کار دارد. پس بهترین پاسخ به این سوال جواب دندان شکن “آری” است. اما بازهم صداقت باید داشته باشد و در صورتیکه میل فرد به گونه‏ای دیگر است باید عنوان شود.

۱۰- دوست دارید رییس یا مدیر شما چگونه باشد؟
جواب مناسب برای این سوال همان میل شخصی شخص است که معمولا به این صورت بیان می‏شود که من از رییسم انتظار انتقادپذیری، روحیۀ تشکر و همزبانی با کارمند را دارم.

۱۱- مهمترین ضعف شما در چیست؟
در پاسخ به این سوال زیاد نباید دروغ گفت اما نیازی نیست که همه چیز را نیز بگویند بهترین راه برای پاسخ به این سوال همان کوچک کردن مسائل بزرگ است. مثلا اگر من از صدای ناهنجار اشخاص ناراحت می‏شود میتوانم این را بگویم صدای بلند گوشم را اذیت می‏کند و یا اینکه اگر مشکل خانوادگی در روحیه کاری من خدشه وارد می‏کند، می‏توانم بگویم ترجیح می‏دهم با روحیه ناخوش سرکار حاضر نشوم و مرخصی بدون حقوق داشته باشم.

۱۲- در صورتیکه مشکلی را در بین کارمندان این کلینیک یا مطب ببینید چه می‏کنید؟
این سوال نیز نوعی سوال هوش محسوب می‏شود. بهتر است در پاسخ به این سوال دو مطلب را در نظر گرفت : اگر بگوییم هیچ عکس العملی نشان نمی دهم و به قولی منظورمان عدم دخالت به کار دیگران است اشتباه است، همچنین اگر بگویند سریعا با مسئول مربوطه در جریان میگذارم نیز نشان دهندۀ گوش به بازی بودن آنهاست، اما بهترین پاسخ به این سوال این است که بگویند ابتدا مسئله را بررسی نموده چنانچه حل آن از دست خودمان بر آمد که هیچ وگرنه طی نامه‏ای کتبی آنرا با مسئول در جریان می‏گذارم. به این ترتیب انضباط کاری خودش را نیز نشان داده‏ است.

۱۳- چه اهدافی را برای ما دنبال خواهید کرد؟
پاسخ به این سوال اگرچه برای هم برای ما روشن است اما پاسخ دقیق که از روی تحقیق و بررسی شخص نشئت می گیرد خیلی فرق می‏کند. در پاسخ به این سوال باید رقبا و شرکتهای حریف را شناسایی کرد باشند و خدمات این مطب یا کلینیک را خوب شناخته باشند. سپس پاسخی مبنی بر پیشرفت و توسعۀ مرکز بهداشت و درمانی شما داشته باشند.

۱۴- هدفتان از کار کردن چیست؟
این سوال که معمولا در اواخر مصاحبه پرسیده می‏شود، دربردارندۀ همۀ ابعاد شخصیتی فردی مثل شناخت خود است. پاسخ به این سوال درخور کمی تامل و البته برنامه‏ریزی قبلی است. باید دقت کرد که هر کاری در نتیجه رسیدن به جایگاههای بالا را در صورت درست انجام دادن، در بر دارد. پس اولین قسمت پاسخ به این سوال می تواند “پیمودن پله‏های ترقی” باشد. سپس آسایش خانواده و زندگی مرفه و در آخر در صورتیکه کار با ارباب رجوع در ارتباط است خدمت به مردم.

۱۵- آیا سوالی دارید؟
این سوال معمولا آخرین سوالی است که از مصاحبه شونده باید پرسیده می‏شود. ترجیحا سوال پرسیده شود سوال باید مورد چگونگی عملکرد کارمندان، چگونگی دریافت ارتقاء شغلی، خدمات مطب و کلینیک و … است.

همانطور که اول این مطلب حضور شما ذکر شد تکنولوژی دکتر لینک با فرایند های کامل استخدامی آشنایی دارد با دکتر لینک کنترل مطب و کلینیک شما کاملا تحت نظر شما می باشد.


source

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
دکتر لینک

۱۰ راه برای جذب مشتری جدید


در یک دنیای کامل و بی نقص، صاحبان کلینیک و مطب های پزشکی به بودجه‌ای نامحدود برای بازاریابی مرکز درمان و بهداشت خود و یافتن مراجعین جدید دسترسی دارند و به این طریق می‌توانند درامد خود را نیز تا حد قابل توجهی افزایش دهند. آن‌ها قادرند حجم انبوهی از تبلیغات آنلاین و آفلاین را از طرق مختلف منتشر کنند و برای افزایش کاربران آنلاین یا آفلاین خود اقدامات ترویجی انجام دهند و در گام بعدی به منظور ارتقای برند- آگاهی، به راه‌اندازی کمپین‌های روابط عمومی بپردازند. اما شرایط کسب ‌و‌کار در دنیای حاضر، به هیچ عنوان کامل و بی‌نقص نیست و واقعیت چیز دیگری است. چرا که منابع در اختیار ما، محدود و در مقابل، نیازهای بشر نامحدود است و اساساً علم اقتصاد و بازاریابی پاسخ خرد جمعی آدمیان در برابر این محدودیت‌ها است. با این اوصاف برای یافتن مشتریان و مراجعین جدید باید چه کرد؟ آموختن چگونگی حفظ مشتریان موجود و جذب مشتریان جدید و نیز چگونگی مخاطب‌سازی (Leads Generation) از شایستگی‌های کلیدی مدیران و پزشکان مطب و کلینیک های عصر حاضر است.

1) برای جذب مشتری جدید هیچ گاه از مراجعین و بیماران قدیمی و مراجعین غافل نشوید.
اگر چه جذب مشتری و مراجعین جدید کاری جذاب است ولی اگر مشتری و مراجعین قدیمی چنین بپندارد که اهمیت خود را از دست داده است از شما دور خواهد شد.

۲) پس از بروز هرگونه مساله (از نظر ارتباط با مشتری) هر چه سریع تر آن را حل کنید.
هیچ کلینیک و مطب و یا خدمتی نمی تواند برای همیشه کامل و بی نقص باشد. در ارتباط کلینیک با مشتری امکان دارد، مساله یا شکایتی به وجود بیاید. ایجاد بخشی برای رسیدگی به شکایات می تواند نظر مثبت مشتریان را جلب نموده و موجب افزایش وفاداری آنها شود.
معمولا افراد آخرین اتفاق را بیشتر در ذهن خود نگه می دارند و اگر آخرین رویداد این باشد که کلینیک پزشکی شما برای حل مساله دریغ نکرده است، این اقدام میتواند موجب حفظ و تقویت ارتباط با بیمار شود.
درکل می توان گفت که بیماران ناراضی بیش از بیماران راضی، دوست و رفیق دارند، بنابراین تمایل بیشتری دارند که درباره حرکت نامناسب یک مرکز درمانی یا نارضایتی خود از یک خدمت به دوستان، خانواده و همسایگان بگویند، ولی درباره خوبی کلینیک و مطب سخن زیادی بر زبان نمی آورند.

۳) همیشه حالت بدون باخت به وجود بیاورید.
هیچ گاه نباید بیمار بازنده باشد. اگر در یک مراجعه بیمار بازنده باشد، احتمال کمی وجود دارد که باز هم به کلینیک یا مطب شما مراجعه یا از همان خدمت یا سرویس استفاده کند. در اینجا دو راه حل وجود دارد که هم بیمار و هم کلینیک یا مطب می توانند برنده باشند:
الف) کلینیک و مطب برای حفظ بیمار و افزایش وفاداری او، در مواردی سود کم را تحمل کند. البته برای یک دوره کوتاه مدت.
ب) تخفیف دادن برای افزایش وفاداری بیماران، هرچند که در هر معامله سود مالی را اندکی کمتر می کند ولی با افزایش تعداد بیماران این کمبود جبران خواهد شد.

۴) اغلب بیماران و مراجعین مرتکب اشتباه می شود.
امکان دارد بیمار انتظارات نامعقولی داشته باشد. این یک واقعیت است که کلینیک بدون بیمار نمی تواند وجود داشته باشد اما کارکنان واحد پذیرش باید بتوانند به بیمار تفهیم کنند که اشتباه از جانب او بوده است، ولی باید در این کار ظرافت عمل وجود داشته باشد.

۵) بیمار یا مراجعین خواستار لذت است نه تامین رضایت.
فقط تامین رضایت بیمار موجب ایجاد وفاداری وی نسبت به مطب شما نخواهد شد، بلکه لذت بردن از خدمات موجب افزایش وفاداری خواهد شد. اگر کلینیک یا مطب ها بتوانند با مراجعین و بیماران صمیمی شوند و به خواست بیمار گوش دهند موجب خواهند شد که آنان از این رابطه لذت ببرند. برای اینکه بیماران از خدمت لذت ببرد نباید هزینه محتمل شود. اگر خدمت ارائه شده از حد انتظار بیشتر باشد، موجب لذت بردن وی از این خدمت خواهد شد.

۶) نباید فراموش کرد که مراجعین حق انتخاب دارد.
از آنجا که بازارها روز به روز بیشتر می شوند، هیچ کلینیکی نمی تواند در مورد وفاداری بیماران و مراجعین مطمئن باشد. بسیاری از مراجعین به ظاهر راضی به محض اینکه روزنه ای پیدا شود به کلینیک یا درمانگاه رقیب روی می آورند. هر کلینیک یا درمانگاهی که متوجه وجود فرصتی شود باید تماس های خود را با مراجعین و بیماران بیشتر و رابطه را تقویت نماید. یک تلفن به مشتری برای آگاهی از دیدگاه وی درباره خدمات می تواند رابطه را تقویت نماید. این کار میتواند به صورت خدکار و هوشمند از طریق تکنولوژی دکتر لینک صورت بگیرد.

۷) برای پی بردن به خواست بیماران و مراجعین به حرف های او گوش دهید.
دوره ای که کلینیک ها و درمانگاه ها تصمیم می گرفتند چه کالایی را عرضه کنند و سپس آن را به مراجعین و بیماران تحمیل می کردند به سرعت به پایان می رسد. تنها راهی که می توان متوجه خواست مراجعین و بیماران شد این است که به
حرف های آن ها گوش فرا دهیم. اگر کسی حرف بزند و ما به او گوش ندهیم، با ما خداحافظی خواهد کرد. ارتباط با بیمار بر پایه همین اصل قرار دارد. یکی از سریعترین راه ها برای از دست دادن مراجعین این است که آنها را نادیده گرفته و به آنها توجه نکنیم.

۸) درباره خدمات دیدگاه مثبت داشته باشید.
کسانی که برای یک کلینیک کار می کنند باید در مورد آن کلینیک و خدمات آن همواره تصویر مثبتی به مراجعین و بیماران ارائه کنند.

۹) خود را به جای مراجعین بگذارید تا احساسات او را درک کنید.
همیشه ارزش آن را دارد که خود را به عنوان مراجعین بدانید که به کلینیک یا مطب وارد می شود. همیشه خود را به جای مراجعین بگذارید و آنگاه بپرسید: آیا این کلینیک از ورود من استقبال به عمل می آورد؟ هر قدر بیمار را بیشتر درک کنید توازن بین بیمار و خدمات به صورتی در می آید که کفه ترازو به نفع مراجعین سنگین تر خواهد شد.

۱۰. یک تکنیک جدید بازاریابی را تجربه کنید و یا یک خدمت جدید ارائه دهید.
شما نیز مانند هر کسب وکار دیگری روشهای بازاریابی خاص خود را دارید و به احتمال زیاد آنها را مدام تکرار می کنید. تعجبی ندارد که این روشها کهنه شوند! اگر راهی جدید را تجربه کنید، احتمال این بیشتر می شود که افراد جدید شما را آزمایش کنند؛ بنابراین به آدمهای جدید دست خواهید یافت. اگر خدمات تکراری و قدیمی را ارائه دهید، (و آنها را با روش های قدیمی تکراری بازاریابی کنید) قطعا با همان آدم های قدیمی مواجه خواهید شد. ارائه یک سرویس و مطلع ساختن افراد از آن راهی برای جذب مشتریان جدید خواهد بود.
تکنولوژی دکتر لینک بر پایه اصول و اساس ماژول های CRM (سیستم مدیریت ارتباط با مشتری) می تواند شمارا در این امر مهم همراهی کند و برای جذب سرمایه بیشتر برنامه ریزی کند.


منبع

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
دکتر لینک

بستر چند زبانه


دورنمای جهانی – ارائه سرویس های چند زبانه
تکنولوژی هوشمند دکتر لینک با استفاده از زیر ساخت حرفه ای شبکه ای که در داخل ایران عزیزمان شکل گرفته توانایی ارائه سرویس به همه مردم جهان با فرهنگ ها و زبان های مختلف را دارد.
وقتی حرف از نرم افزار مدیریت مطب می کنیم تنها یک نرم افزار حسابداری در ذهن ها شکل می گیرد ولی با هوشمندی تیم دکتر لینک این تنها یک نرم افزار حسابرسی نیست که به زبان فارسی نوشته شده است بلکه یک بستری هوشمند ERP-CRM در حوضه پزشکی – بهداشت و درمان (Medical-Healthcare ERP) می باشد که توانایی سرویس دهی به همه مردم جهان را دارد.
این سیستم کامل حتی قابلیت اضافه کردن دستی زبان دلخواه را دارد فقط کافیست دیکشنری دکتر لینک را آپدیت کنید و هر زبانی که مایل هستید تغییر و یا ترجمه کنید.
ما بستری متن آزاد – Open Source در اختیار شما می گذاریم.
چرا ما چند زبانه ایم؟

– در میان همه‌ی افراد چند‌زبانه‌ای که با آنها آشنا شدیم، یک ویژگی مشترک وجود دارد و آن ویژگی این است که همه‌ی آنها با استفاده از تجربه و آزمون و خطا، روشی را که بهتر در مورد درمان جواب می‌دهد، یافته‌اند و روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. آنها این روش را بارها و بارها و برای زبان‌های گوناگون اجرا کرده و به موفقیت رسیده‌اند.
– اشتراک گذاری اطلاعات و مطالب به روز پزشکی بین میلیون ها پزشک در سراسر جهان عاملی است برای کسب فرصت فهم و شناخت بیشتر در حوضه پزشکی.
– به ما کمک می کند تا مسیر درمانی را پویا تر کنیم.
با افتخار اعلام میکنیم که یک محصول بومی در ایران در سطح جهانی در حال سرویس دهی می باشد.

دکتر لینک به همه مراکز بهداشت و درمانی مثل: بیمارستان ، کلینیک ، مطب ، داروخانه ها ، مراکز پاراکلینیکی سرویس می دهد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
دکتر لینک

ویژگیهای یک پزشک ایده آل

پزشکان با ادای یک سوگند، متعهد می‌شوند به نجات زندگی‌ها بپردازند و در اوج رضایت از زمانی که پشت سر گذاشته‌اند، امیدوار به آینده‌ای پرثمر، بر منصب طبابت می‌نشینند. اکنون بعنوان یک متخصص مغز و اعصاب ، قلب ، ریه و یا هر تخصص دیگر به یکی از ارزشمندترین حرفه‌های بشری مشغولند. حرفه‌ای که رسالت "درمان" را بر دوش دارد. به سبب این شغل ، در طول روز با افراد زیادی از گروههای مختلف جنسی، اجتماعی و سنی مواجه می‌شوند. این افراد گرچه باهم فرق دارند اما پزشک همه را با یک نام مشترک یعنی بیمار می‌شناسد و بیمار می‌داند که می‌تواند به او اعتماد کند و مشکل خود را با وی درمیان گذارد. به دلیل همین اعتماد، بیمار، تصمیم گیری درباره سلامت خود را به پزشک می‌سپارد.

قابلیت و توانایی علمی پزشک از مهمترین دلائل این اعتماد است اما آنچه بیمار بدان نیاز دارد تنها تجربه و مهارت علمی پزشک نیست بلکه او طبیبی را برای درمان دردش می‌جوید و طبیب، پزشکی است که درمان را با حس همدردی و محبت نسبت به بیمار خود همراه می‌سازد. این شفقتی است که طبابت را زینت می‌بخشد و تاثیر شگفتی در جلب اعتماد بیمار به طبیب و روند درمان دارد. در گذشته که راههای مشخصی برای درمان بیماریها وجود نداشت، پزشکی به جای آنکه یک علم باشد بیشتر یک هنر محسوب می‌شد.

با ظهور علم و تکنولوژِی، جنبه‌های میان فردی مراقبت از بیمار تحت الشعاع قرار گرفت اما امروزه نگاه اجتماعی به علم پزشکی مجددا رواج یافته است. بطور کلی ارتباط بین پزشک و بیمار دو بعد ابزاری و بیانی دارد. جنبه ابزاری پزشکی مستلزم مهارت پزشک در استفاده از تکنیکهای درمانی ، انجام تستهای تشخیصی ، معاینات بدنی است و بعد بیانی آن منعکس کننده هنر طبابت است که شامل برقراری ارتباط صمیمی و گرم با بیمار و احساس همدردی با اوست.
روشهای ارتباط پزشک با بیمار
مدل فعال – نافعال
برخی معتقدند تمایز قدرت بین پزشک و بیمار برای تداوم دوره درمانی موثر لازم است. بیمار برای درمان خود اطلاعاتی را بدست می‌آورد و طلب کمک می‌کند. پزشک هم یک سری دستورالعملها را توصیه می‌کند و بیمار ناگزیر باید بپذیرد. این مدل شاید در موارد فوریتهای پزشکی موثر باشد اما در مورد بیماریهای مزمن محبوبیت خود را از دست داده است. در این روش پزشک درمان بیماری را بر عهده می‌گیرد اما بیمار هیچ اراده و کنترلی در روند درمان ندارد.
مدل هدایت – همکاری
این روش معمولترین راه درمانی است که در آن پزشک درمان را توصیه نموده و بیمار همکاری می‌کند. روش فوق با این ایده که "دکتر بهتر می‌داند" تطابق دارد که در آن پزشک دخالت دیکتاتور مآبانه‌ای ندارد بلکه مسئول است تا بهترین درمان را بیابد. بیمار هم اجازه دخالت چندانی نداشته و موظف است با پزشک همکاری کند.
مدل مشارکت دو طرفه
در مدل سوم پزشک و بیمار هر دو مسئولیت تصمیم گیری و برنامه ریزی دوره درمان را بر عهده دارند. هر دو طرف به نظر یکدیگر احترام می‌گذارند. برخی می‌گویند این مناسب‌ترین راه درمان بیماریهای مزمن است که در آن پزشک و بیمار ارتباط پیوسته و مفیدی باهم دارند تا کفایت درمان را بررسی کنند.
اخلاق پزشکی
بر اساس اصول اخلاق پزشکی عملکرد پزشک نباید هیچگونه صدمه عمدی چه از طریق یک اقدام غلط و یا غفلت از انجام کاری را به بیمار برساند و تلاشهای صورت گرفته جهت درمان باید به نفع او باشد و این به معنی فراهم آوردن یک استاندارد قابل قبول و مناسب برای مراقبت از بیمار است که احتمال آسیب رسانی به وی را به حداقل می‌رساند. اصل دیگری که در اخلاق پزشکی مطرح است عدالت است. این مقوله در حوزه پزشکی معمولا بصورت نوعی انصاف مطرح می‌شود و اشاره به توزیع منصفانه خدمات رسانی دارد. در اینجا نیز همه یکسان هستند ولذا باید از درمان برابر ، بهره‌مند شوند.

اما علاوه بر دانش و آگاهی کافی و به روز ، مهارت در تشخیص ، شناخت و بکار گیری روشهای درمانی موثر که از ویژگیهای مهم و در واقع لازمه پرداختن به حرفه پزشکی هستند، یک ضرورت دیگر در طب ، علاقمندی به بشریت است. فرانسیس پی بادی (Frances W.Peabody) در مقاله خود بنام "مراقبت از بیمار" می‌نویسد:"یکی از ضروریترین ویژگیهای پزشک خوب ، حس بشر دوستانه اوست چرا که راز مراقبت از بیمار در علاقه به وی نهفته است".
خصوصیات یک پزشک خوب
پزشک خوب
- متوجه نیاز بیمار ، توانا ، همراه ، مشاور ، صمیمی ، و اطمینان دهنده
- متعادل ، با ایمان ، با شهامت ، و شجاع
- با توجه ، دل نگران ، با قابلیت ، دلسوز ، بی‌پروا ، خلاق ، دارای مهارتهای ارتباطی قوی
- خونسرد ، تسلی دهنده ، مدارا کننده ، با وجدان و وظیفه شناس ، همراه ، و صاحب کمال و معرفت
- کاوشگر ، دارای توانایی مباحثه و مناظره ، قاطع ، حساس و دقیق
- پیرو اصول اخلاقی ، دارای حس یکدلی ، کارآمد ، بردبار ، مشتاق و پرانرژی
- دارای رفتار دوستانه ، باوفا نسبت به بیمار ، انعطاف پذیر
- انسانی صادق ، خوش اخلاق ، نوع دوست ، فروتن ، با وقار و امیدوار
- روشنفکر ، محقق ، منصف ، دارای اطلاعات مفید
- دارای قضاوت عاقلانه و عادلانه ، خوش برخورد
- مطلع و مهربان
- آماده یادگیری ، شنونده خوب و وظیفه شناس
- سخاوتمند ، پذیرای افکار نو ، خوش بین و هوشیار
- صبور و با گذشت
- واقع بین ، عاری از خود پرستی و عجب و ... است.

شاید شناخت همه ویژگیهای پزشک خوب دشوارباشد و حتی با اطلاع از این شرایط ، ممکن است موارد دیگری در زمینه درمان برخی بیماران باشد که وی باید از آن آگاهی یابد. آنچه یک پزشک را به طبیبی حاذق تبدیل می‌کند همراهی علم پزشکی با هنر طبابت است. این دو متضاد هم نیستند بلکه کامل کننده یکدیگرند.
پزشکی در منظر عام و بیماران

تصویری که پزشک از بیمار خود بدست می‌آورد یک پروفایل کلینیکی صرف نیست بلکه تصویر بیماری است که توسط مجموعه‌ای از عوامل شامل خانواده ، دوستان ، شغل ، روابط ، خوشیها و ناخوشیها ، امیدها و ترسها احاطه شده است. بنابراین پزشکی که بدون توجه به این عوامل موثر در زندگی احساسی بیمار ، در پی درمان او باشد ، در کار خود موفق نخواهد شد.

بیماران کسی را می‌خواهند که به فکر آنها باشد و عمده توجهش نه به بیماریها بلکه به خود بیماران باشد. این افکار زیبا و خوشایند از رابطه بیمار و پزشک امروزه بیش از پیش مورد توجه قرار می‌گیرد.
طبابت بعنوان یک حرفه ارزشمند زمانی موثر خواهد بود که طبیب توجه ژرفی به بیمار در مقام یک انسان داشته باشد و این درک عمیق را با حس همدردی و علم و دانش کافی همراه نماید.

پزشک بی‌حوصله و یا بی‌تفاوت نسبت به بیمار موفق به کسب اطلاعات سودمند از او نخواهد شد.
بد نیست پزشکان بدانند که بیماران اغلب ، آنها را بدقت زیر نظر دارند و به رفتارشان توجه می‌کنند. نحوه رفتار پزشک در شرح بیماری از سوی بیمار دخالت دارد.
پزشک خشن و غیر علاقمند به بیمار ، ممکن است در آنالیز اطلاعات بالینی یعنی یافتن راه حل مشکل بیمار ناموفق باشد. در حالیکه یک پزشک خوب با نگاهی مهربان و چشمانی پر از همدردی بیمارش را می‌نگرد. او بیمار را بر خود ارجح می‌داند نه خود را بر بیمار.

همه ما پزشکانی را ترجیح می‌دهیم که بدون توجه به موقعیت اجتماعی اقتصادی بیماران با آنها یکسان برخورد می‌کنند. این پزشکان حامی بیماران خود هستند و برای این حمایت از قدرت دانش و مهارتهای ارتباطی استفاده می‌کنند. به این ترتیب در عین حالیکه به بیمار با هر سطحی از اطلاعات احترام می‌گذارند بهترین و موثرترین روش را برای درمان او بکار می‌بندند. به هنگام پرسش از بیمار ادب را رعایت می‌کنند و به او اجازه می‌دهند راحت صحبت کند در حالیکه خودشان به دقت به حرفهای او گوش می‌دهند.

و بالاخره یکی از اساسی‌ترین ویژگیهای یک پزشک خوب ، باور او به وجود قدرتی برتر است که همه را تحت نظر دارد. این اعتقاد باعث می‌شود هر کسی در انجام وظیفه خود به بهترین نحو بکوشد و پزشکان متعهد نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

و حرف آخر اینکه: پزشکان متعهد ، علم را به زیور حکمت می‌آرایند ، شفقت را با جدیت همراه می‌سازند ، انصاف را زینت بخش رفتارشان نموده و آنگاه طبابت می‌کنند.

منبع: وبلاگ تکنولوژی دکتر لینک

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
دکتر لینک