پادکست یکی از محبوب ترین ابزارها و روش های یادگیری و رشد و توسعه فردی است. اگر به خاطر مشغله های فراوان به سختی فرصت یادگیری پیدا میکنید و مدت هاست هیچ قدمی در جهت رشد فردی برنداشته اید، این مقاله مخصوص خودِ خود شماست. در این مقاله ضمن معرفی مفهوم پادکست، 17 دانستنی مهم و کاربردی دربارهی پادکست و نحوهی استفاده از آن را بیان میکنیم.
بزارید قبل از اینکه این مقاله خوب رو درمورد پادکست پزشکی بخونید بهتون بگم چی شد که ما تصمیم گرفتیم وارد این حوزه جدید و تکنولوژی بشیم.
حقیقتا تیم محتویی دکتر لینک سال هاست دارن درمورد مسائل پزشکی تحقیق و جستوجو میکنند، و همچنین، روزانه بیش از 20 هزار نفر درگیر سیستم دکتر لینک هستن و فرایند درمانی شون رو با ما پیش میبرن.
مایل هستید در سیستم دکتر لینک از مراقبت درمانی بهتری برخوردار شوید؟
در میان صد ها پزشکی که در سیستم دکتر لینک هستند ما فرصت خوبی دیدیم که بتونیم مقاله ها و مطالب علمی که توی اینترنت هستن و نمیشه بهشون به راحتی اعتماد کرد یا حتی از منابع خارجی پیدا کنیم، ترجمه کنیم، ویرایش کنیم و در نهایت به تایید پزشک های متخصص و وفادار سیستم دکتر لینک برسونیم و بعد از تایید صحت مطلب آن را منتشر کنیم.
اما داستان به اینجا ختم نمیشه، ما این مطالب رو در محیطی آرام و با صدای دلنشین ضبط و به پادکست تبدیل می کنیم و در اینترنت به صورت کاملا رایگان منتشر می کنیم.
قبل از اینکه وارد بحث پادکست پزشکی بشیم مایلم اول درمورد خود پادکست توضیح بدم.
مقاله بعدی: پادکست پزشکی چیست؟
۱. پادکست چیست؟
پادکست عبارت است از گفت و گو های رادیو اینترنتی که میتوانید فایل شان را دانلود و سر فرصت گوش کنید. کلمه ی پادکست (Podcast) از ترکیب دو واژه ی پاد (Pod) و برودکست (broadcast) تشکیل شده است. منظور از پاد همان دستگاههای آی پاد است. به این معنی که پادکست محتوایی قابل حمل است و می توانید در هرجایی به آن گوش کنید. برودکست نیز به ویژگی رادیویی پادکست ها اشاره دارد. بنابراین پادکست گفت و گوی صوتی ضبط شده ای بین مجری و مهمان است که می توانید درست مثل گفت و گو های رادیویی به آن گوش کنید. پادکست حتی میتواند صبحت انفرادی کسی باشد که افکار و تجربیاتش را با دیگران بهاشتراک می گذارد. موضوع پادکستها نیز محدودیتی ندارد و میتواند درباره ی هر موضوعی باشد، از کسب و کار و بازاریابی گرفته تا گردشگری، یوگا و غیره.
۲. چگونه پادکست گوش کنیم؟
پادکست گوش کردن خیلی آسان تر از آن چیزی است که فکرش را بکنید. میتوانید فایل های صوتی را در آیتونز یا وبسایت پادکسترها (تولیدکنندگان پادکست) جست و جو کنید و فقط با فشردن دکمه ی پلی بشنوید. به عبارتی پادکست ها محبوبترین نوع شنیدن محتواهای رادیویی در حین رفت و آمدهای روزمره هستند. پادکست ها را میتوانید علاوه بر آیپاد روی لپتاپ، آیفون یا گوشی های اندروید، ام پی تری پلیرها، تبلت و هر دستگاه دیجیتال قابل حمل دیگری گوش کنید.
۳. فرق بین پادکست، فصل و اپیزود یا قسمت چیست؟
پادکست مجموعه ای از چندین محتوای ضبط شده است که درست مثل برنامه های تلویزیونی حول ایده یا درون مایه ی مشخصی میچرخد. این فایلهای صوتی براساس ترتیب زمانی یا موضوعات ثانویه فصل بندی می شوند و هر فصل نیز خود شامل فهرستی از اپیزودهای مستقل است.
۴. آیا پادکست ها رایگان اند؟
بیشتر پادکست ها رایگان اند، اما برخی از آنها هم رایگان نیستند و قیمت کمی دارند که آنها در سایت های پادکست مانند آیتونز و نمونههای ایرانی (مثل: پادکست پزشکی دکتر لینک) سایتهای مخصوص پادکست پیدا کنید.
۵. تایم شیفت یا تأخیر زمانی دربارهی پادکست ها به چه معناست؟
تایم شیفت درباره ی پادکست ها به این معناست که پادکست برخلاف پخش در زمان واقعی، در زمان دلخواه شنونده قابل پخش است. یعنی هر پادکستی که میشنوید، از پیش ضبط شده است و به همین خاطر میتوانید هروقت که دل تان میخواهد به آن گوش کنید. این درحالی است که برنامه های رادیویی ساعت مقرری دارند و اگر سر ساعت موفق به شنیدن شان نشوید، از کفتان رفته اند. مزیت دیگر پادکست ها این است که میتوانید صحبت ها را جلو یا عقب ببرید یا یک قسمت را چند بار گوش کنید. همچنین در پادکست ها از وقفه ی پیام های بازرگانی نیز خبری نیست.
۶. آیا برای پادکست گوش کردن باید به اینترنت متصل بود؟
پادکست برای زندگی های شلوغ پلوغ امروزی ساخته شده است و کاربری آسانی دارد. میتوانید اپیزودها را یکی یکی دانلود و بعدا بهصورت آفلاین پلی کنید. همچنین میتوانید از ویژگیهای گوش کردن آفلاین اپلیکیشن های پادکست مانند آیتونز و استیچر (Stitcher) و پادکست پزشکی دکتر لینک بهره ببرید.
۷. آیا برای پادکست گوش کردن حتما باید خوره ی تکنولوژی بود؟
بههیچ وجه! پادکست گوش کردن بهسادگیِ قدم زدن در پارک است و اصلا هم نیازی نیست که حتما خوره ی تکنولوژی باشید.
۸. آیا پادکست را باید با حواس کاملا جمع گوش کرد؟
لزوما اینطور نیست. چون پادکستها صوتی هستند، میتوانید آنها را در پسزمینهی فعالیتهای دیگری که به تمرکز کامل نیاز ندارند (مثلا در حین رانندگی، انجام کارهای منزل یا پیادهروی) گوش کنید. درواقع پادکست ها انجام کارهای تکراری و کسلکننده را لذتبخشتر می کنند و به نوعی غذای فکر محسوب میشوند. اگر برای رشد و توسعه ی فردی وقت کافی ندارید و فرصت زیادی برای شرکت در گفت و گوهای آموزنده پیدا نمیکنید، پادکست گوش کردن میتواند ترفند آسانی برای یادگیری و رشد فردی شما باشد.
لطفا نظر خود را درباره این پست در صفحه اینستاگرام به اشتراک بگذارید: ورود به اینستاگرام