آرزوی هر پدر و مادری استقلال و موفقیت فرزندان است. واقعیت این است که الگوی قدیمی، کسب مدرک دانشگاهی، پیدا کردن شغل ثابت و بالا رفتن از پلههای ترقی این روزها جواب نمیدهد. افزایش جمعیت، بحرانهای اقتصادی، جهانیشدن، کاهش قدرت کسب درآمد، بازارهای اشتغال ایستا همه و همه خبر از آینده شغلی مبهم این نسل میدهد.
جوانی که تازه رشته پزشکی خود را به پایان رسانده ماهها و اغلب سالها درگیر شغل و کار است یا درگیر تاسیس مطب و یا کار کردن داخل یک کلینیک. کارآموزیهایی که حتی بعد از شش ماه فعالیت هیچ دستمزدی به شخص پرداخت نمیکنند! ظاهر اوضاع خوب نیست! حال وظیفه ما در قبال این افراد آن هم با توجه به این شرایط چیست؟
دانشجویانی که سال ها برای کسب علم زحمت کشیدن و بیخوابی کشیدند آیا واقعا باید بعد از ۷ سال تحصیل تازه دنبال کار باشن؟
برای دانشجویان رشته پزشکی راهکار چیه؟
کارآفرینی افراد را مستقل و موفق بار میآورد و به آنها میآموزد زندگی هدفمند و مستقلی در سایه کارآفرینی برای خود رقم بزنند. به آنها میآموزد از پس زندگی خود آنهم در این شرایط پیچیده و بیرحم بربیایند.
در ادامه ده ویژگی ضروری هنر کارآفرینی را باهم مرور میکنیم و وظیفه شما بهعنوان مسئول آینده خود پرورش این ویژگیها است.
۱- معرفی پول و فرایندهای مالی
شناخت فرایندهای مالی یکی از اساسیترین نیازهای امروز است. متأسفانه مدارس به این موضوع خیلی توجه نمیکنند. شما هم این موضوع را پناهبرخدا کنار نگذارید و برعکس پایکار بمانید و بفهمانید که پول ارزش دارد و یک ریال هم یک ریال است. سرمایهگذاری و پسانداز را بیاموزید و در مورد راههایی که میتوان از پول، پول درآورد مطالعه کنید.
۲- تمرین کارآفرینی
این مقاله می تونه کمکتون کنه:
شرایط تاسیس مطب پزشکی
کامرون هرولدمیگوید: از کودکی کارآفرینی را آموخته و به همین دلیل از فرزندان خودش میخواهد که به محیط اطراف خانه نگاه کنند و کارهایی را که لازم است انجام شوند پیدا کنند و سپس باهم در مورد قیمت هر کار بحث کنند.شما نیز میتوانید کارآفرینی را با انجام پروژههای سبک شروع کنید مثل فروختن اسباببازیهای قدیمی از طریق فروشگاهای اینترنتی. با این حرکت کودکان باقیمت گذاری، بازاریابی و حتی شیوههای کلاهبردای از آنها آشنا میشوند و آنها را با ترسهای جهان واقعی روبهرو میکند.
این فیلم را مشاهده کنید : TED: کامرون هرولد: کودکان را کارآفرین بار بیاوریم!
۳- تقویت حس کنجکاوی و جستوجو
در
کنار جستوجو سؤال پرسیدن را در خود نهادینه کنید. اجازه ندهید که با
راهحلهای تکراری با مشکلات مواجه شوید. مطالعه کنید و تا میتوانید
بیاموزید تا با ایدهها و روشهای جدید با مسائل روبهرو شوید.
پیر امیدیار
(موسس شرکت eBay) کنجکاوی را یک عامل کلیدی در شناخت و درک جهان میداند.
امیدیار به لطف زمینههای فرهنگی والدینش با دو فرهنگ ایرانی و فرانسوی
آشنایی داشته است و میگوید: آشنایی با این فرهنگها به من آموخت که یک
موضوع را از زوایای مختلف میتوان دید و مجبور نیستید کارها را همانطور که
قبلاً انجام میشده انجام بدهید.
۴- هدفگذاری و برنامهریزی را بیاموزید
هدفگذاری و برنامهریزی دو بخش جداییناپذیر فرایند کارآفرینی هستند. هرچه زودتر این دو عادت مثبت آموخته شود بهتر است. به خود تکنیک اسمارت (S.M.A.R.T) را بیاموزید که اهداف شامل این ۵ ویژگی باشد : خاص، قابلاندازهگیری، قابلدستیابی ، واقعگرایانه و زمانبندی شده باشد. از خود بخواهید ۵ هدفی که ویژگیهای ذکرشده رادارند بنویسید. تحقیقات نشان میدهد که نوشتن اهداف تا ۸۰ درصد احتمال دستیابی به آنها را بالا میبرد. در قدم بعدی بخواهید ۵ حرکت که برای رسیدن به این اهداف لازم است بنویسید.
۵- کار گروهی
هیچکس بهتنهایی کافی نیست. همه ما برای رسیدن به اهدافمان به دیگران نیاز داریم. همهٔ کارآفرینان برتر ارزش کار گروهی را بهخوبی میشناسند. بیاموزید که چگونه با دیگران برای رسیدن به اهداف مشترک تلاش کنید. یکی از بهترین راهها تشویق شرکت در ورزشهای گروهی است. ورزش بهخوبی ارزشها و قوانین کار گروهی را میآموزید. آرتور بلنک صاحب فروشگاه های زنجیره ایی Home Depot و صاحب تیم فوتبال آتلانتا معتقد است که ورزش اهمیت کار گروهی را متذکر میشود.
آرتور
۶ فرزند دارد که هرکدام از آنها در رشتههای ورزشی خاصی فعالیت میکنند.
آرتور معتقد است که ورزش به آنها میآموزد که چگونه از سد مشکلات بگذرند و
چگونه تیم خود را رهبری کنند و الهامبخش ایشان باشند. همه مواردی که ذکر
شد بخشهای ضروری کارآفرینی هستند.
۶- کارهایی را که باکیفیت و خلاقانه انجامشدهاند تشویق کنید
۷- آموختن از شکستها
در مدرسه به کودکان میآموزند که شکست بد است! درحالیکه شکست میتواند یک پیروزی باشد. ناپلئون هیل میگوید: "در پس هر شکست موفقیتی بزرگتر یا همطراز نهفته است." بهجای سرزنش و تنبیه خود سعی کنید عوامل شکست را بیابید و به دنبال چارهای باشید تا از تکرار شدن آن جلوگیری کنید. به بفهمید که شکست بهخودیخود بد نیست و میتواند افق روشنی در دستیابی به اهداف باشد.
بیاموزید که هرگز تسلیم نشوید و در بدترین شرایط دنبال راهحل باشید. در این صورت اگر با شرایط سختی مواجه شدید دست و پای خودشان را گم نمیکنید. هرکس که داشتهٔ درخوری دارد بارها و بارها شکستخورده است.
۸- تقویت مهارتهای ارتباطی
یکی از مهارتهای ضروری که نیاز جوان امروز است همین مهارتهای ارتباطی است. برقراری ارتباط مؤثر فرصتی است تا ایدههای خود را بیان کنید و داشتههای ذهنی خود را بهوضوح به اشتراک بگذارید. این موضوع برگ برندهای در زندگی هر فرد است.
۹- خدمت به مردم
ارزش خدمت به مردم را بیاموزید. همه کارآفرینان برتر به این اصل پایبند بودهاند. هر کاری بزرگی ارزش بزرگی میطلبد. زندگی فقط در برآورده کردن نیازهای مادی شما خلاصه نمیشود بلکه بخشی از آن بهتر کردن دنیا است. در حد توانتان نه بیشتر.
۱۰- انگیزش
بسیاری از کارآفرینان مهمترین الهامبخش و انگیزاننده خود را پدر و مادرشان میدانند بهعنوانمثال بلنک میگوید: پدرم در سن ۳۹ سالگی تجارت دارو را آغاز کرد و متأسفانه در سن ۴۴ سالگی یعنی وقتیکه من ۱۵ ساله بودم درگذشت و مادرم که تا آن زمان هیچ تجربه تجاری نداشت کار پدرم را ادامه داد و تجارت پدرم را گسترش داد.
مقالات مرتبط: