مجله روانشناسی

مدیریت مراکز روانشناسی

۲ مطلب در تیر ۱۴۰۱ ثبت شده است

تأثیر قوانین اتاق درمان بر پیشرفت مراجع

اتاق درمان و در نگاه کلی، روان درمانی مانند سایر بخش‌های زندگی اجتماعی چارچوب و قواعد خاص خود را دارد. از این رو، توجه به این امر، یکی از اصلی‌ترین اصول درمان به شما می‌رسد. عدم توجه به قواعد مشخص درمان نه تنها به سلامت مراجع کمک نمی‌کند، بلکه در نهایت باعث آسیب‌های جبران‌ناپذیر به او نیز می‌شود.
بر این اساس، توجه به چارچوب‌های درمانی، نکته مهمی است که در مسیر درمان باید به آن توجه شود و درمانگر از آن در جهت پیشرفت سیر درمان استفاده کند. با توجه به این موضوع، در ادامه به بررسی برخی از قواعد درمانی می‌پردازیم.

محدودیت زمانی جلسات

در راستای بررسی قوانین اتاق درمان، یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که باید به آن توجه شود، محدودیت زمانی جلسات است. زمان جلسات درمان با توجه به نیاز مراجع و تشخیص درمانگر مشخص می‌شود و هر گونه تغییر در آن باید بر اساس گفت و گو و رضایت مراجع و درمانگر باشد.
لازم به ذکر است، محدودیت جلسات درمانی، صرفاً به این معنی نیست که اگر مراجع به تعداد جلسات بیشتری در هفته نیاز داشت یا اتفاق مهمی در مسیر برای او پیش آمد، درمانگر موظف نیست که به آن رسیدگی کند. در این موارد، درمانگر بر اساس، شرایط مراجع سعی می‌کند، زمانی را برای او در نظر بگیرد و چالش پیش آمده را بررسی کند.

هزینه هر جلسه

هزینه جلسات نیز موضوع مهم دیگری است که در بررسی قوانین اتاق درمان باید به آن پرداخته شود. زمانی که درمانگر از مراجع خود، هزینه دریافت می‌کند، در واقع این پیام را می‌دهد که او هم در ساختن مسیر درمان شریک است و صرفاً درمانگر نیست که در این زمینه تلاش می‌کند.
هزینه جلسات درمان نیز بر اساس موقعیت مراجع تعیین می‌شود و این موضوع نیز در اتاق درمان قابل بحث است. زمانی که از پول در جلسات درمانی صحبت می‌کنیم، صرفاً این موضوع از پیش تعیین شده نیست و کاملاً بر اساس توافق طرفین صورت می‌گیرد.

عدم ارتباط فیزیکی مراجع و درمانگر در خارج از فضای درمان

اساس اتاق درمان و در حالت کلی، رابطه درمانی بر پایه مراقبت از مراجع است. در واقع درمانگر با ایجاد فضای امن از احساساتی که مراجع آن‌ها را به شکل کلمات نشان می‌دهد، مراقبت می‌کند. از این رو، هرگونه تماس فیزیکی بین مراجع و درمانگر، خلاف قواعد درمانی است و در صورت بروز چنین از طرف مراجع با درمانگر، درمان خاتمه یابد و با توجه به شرایط مراجع، بهتر است او به درمانگر دیگری ارجاع داده شود. همچنین در ادامه لازم به ذکر است، ارتباط مراجع و درمانگر، صرفاً محدود به اتاق درمان می‌شود و هر گونه ارتباطی خارج از اتاق درمان خلاف قواعد درمانی است و در صورت بروز این چالش‌ها بهتر است که سریعاً درمان خاتمه یابد.

عدم توصیه به مراجع

درمانگر در اتاق درمان، از تجربیات مختلف مراجع، مراقبت می‌کند. از این رو، در ایجاد اتحاد درمانی، هر گونه توصیه به مراجع خارج از چارچوب درمان است و باید از آن فاصله گرفت. در مسیر درمان، آنچه که اهمیت دارد، توجه به ظرفیت درونی مراجع برای پذیرفتن مسئولیت زندگی خودش است.
زمانی که درمانگر سعی می‌کند، با توصیه‌های خود، مراجع را به مسیر مشخصی هدایت کند، نه تنها قدرت تصمیم‌گیری برای زندگی را از مراجع می‌گیرد، بلکه در نهایت این رابطه به مسیری می‌رود که مراجع با وابستگی به درمانگر اختگی و عدم توانایی را تجربه می‌کند.

رازداری درمانگر

اصل دیگری که در بررسی قواعد اتاق درمان، باید به آن پرداخته شود، رازداری درمانگر است. مراجع در اتاق درمان آسیب پذیر ترین چهره خود را به نمایش می‌گذارد و رازداری و توجه درمانگر به احساساتی که او تجربه می‌کند باعث اطمینان مراجع به او می‌شود و در نهایت با توجه به تجربیات گذشته خود، مسیر متفاوتی را تجربه می‌کند.

چرا توجه به قوانین اتاق درمان مهم است؟

در این مقاله به قوانین اتاق درمان مانند، هزینه جلسات درمانی، محدودیت ساعت درمان، رازداری درمانگر و عدم ارتباط فیزیکی مراجع و درمانگر پرداخته شد. اهمیت توجه به هر کدام از این قواعد به حدی است که می‌تواند پایه و اساس یک درمان موفق را رقم بزند. همان طور که می‌دانید، هر کدام از این قواعد در جایگاه خودشان مهم هستند و به مراجع کمک می‌کند که با اعتماد به درمانگر، احساسات خود را بروز دهد و با کمک او سیر درمان را بخوبی پیش ببرد.

امیدوارم از مقاله امروز لذت برده باشید و به شما کمک کرده باشد. لطفا نظر خود را درباره این پست در صفحه اینستاگرام به اشتراک بگذارید.

برای مشاوره رایگان سیستم مدیریت هوشمند مراکز روانشناسی بر روی لینک زیر کلیک کنید.

مقالات مرتبط:

چالش‌های اتاق درمان

اهمیت رابطه درمانی در سیر پیشرفت مراجع

رابطه درمانی بی قید و شرط چه تاثیری در روند درمان دارد؟

سکوت به مثابه درمان

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
دکتر لینک

چالش‌های اتاق درمان

از آنجا که مراجع در اتاق درمان عمیق و دست نیافتنی‌ترین احساساتش را در سطح روان خود تجربه می‌کند، گاهی تجربه این احساسات، در مسیر درمان و ایجاد ارتباط درمانی کارآمد با درمانگر باعث به وجود آمدن چالش‌های متفاوتی شود. اما همانطور که میدانید، کوچک‌ترین اتفاقات در مسیر درمان احتیاج به تحلیل و بررسی از سوی درمانگر را دارد، از این رو، بهتر است، این چالش‌ها بخوبی بررسی و در راستای پیشرفت روند درمان از آن استفاده شود.
لازم به ذکر است، گاهی این چالش‌ها باعث کاهش سرعت روند درمان میشود و بهتر است که مراجع و درمانگر با کمک یکدیگر بخوبی برای بررسی آن زمان بگذارند و چالش مورد نظر را تحلیل کنند.

مقاومت مراجع

یکی از شایع‌ترین مواردی که درمانگران در اتاق درمان با ان مواجه می‌شوند، مقاومت مراجع در برابر تغییرات مسیر درمان است. در برخی موارد مراجع به مقاومت خود برای تغییر آگاه نیست و این موضوع کاملاً در ناخودآگاه او اتفاق می‌افتد.
مسیری که درمانگر در هنگام مواجهه با این چالش طی می‌کند، به سطح آوردن دفاع ها و خودآگاه کردن آن‌ها است که همین موضوع این فرصت را برای مراجع فراهم می‌کند که با دفاع ها و کارکرد ناخودآگاه خود مواجه شود و بیشتر آن‌ها را بشناسد.
از آنجایی که کارکرد این دفاع ها ممکن است، تأثیر مثبتی در زندگی برخی مراجع داشته باشد و از آن برای رسیدن به اهداف خود استفاده کرده باشند، پذیرش و تغییر آن ممکن است، برای او آسان نباشد، پس همانطور که اشاره شد، ممکن است درمانگر زمان زیادی برای شناخت و تحلیل این دفاع ها برای پیشرفت مراجع صرف کند.

انتقال و انتقال متقابل در اتاق درمان

دو مفهوم مهمی که باید مراجع و درمانگر در فرایند روان درمانی باید به آن توجه داشته باشند، انتقال و انتقال متقابل است. مراجع تمام تجاربی که از سال‌های کودکی خود زیست کرده را به اتاق درمان می‌آورد. از این رو، انتقال زمانی اتفاق می‌افتد که او تمام احساسات و تجارت دوران کودکی خود را در ارتباط با درمانگر نیز، تجربه کند و به نوعی همان ارتباطی که با مراقب های اولیه خود تجربه کرده است را در اتاق درمان بسازد.
در این زمان، درمانگر با هوشمندی خود، فضایی ایجاد می‌کند که مراجع تمام احساسات و تجارب گذشته خود را تجربه کند و با تحلیل، بررسی و مراقبت از او، تجربه متفاوتی از ارتباط را برای او می‌سازد. انتقال ممکن است در قالب، خشم و درخواست‌های غیرمعقول از درمانگر خود در اتاق درمان تجربه شود.
انتقال متقابل، از چالش‌ها و دغدغه‌های ذهنی درمانگر نشات می‌گیرد و زمانی خودش را به شکل مشکل در اتاق درمان نشان می‌دهد که درمانگر نتواند آن را کنترل کند و باعث آسیب به روند درمان و مراجع شود. بر این اساس، یکی از مهم‌ترین مواردی که درمانگر در مسیر شغلی خود باید به آن توجه داشته باشد، درمان گرفتن و تحلیل شدن توسط درمانگر دیگر است.
در حالت کلی درمان گرفتن، این امکان را برای درمانگران فراهم می‌کند که با چالش‌های ذهنی و دغدغه‌های خود آشنا شوند و به سیر درمان آسیب وارد نکنند.

غیبت مراجع

غیبت، نادیده گرفتن و فراموش کردن زمان جلسات از سوی مراجع می‌تواند، یکی از نشانه‌های مقاومت، عدم علاقه و اشتیاق به درمان باشد. این مقاومت معمولاً ناخودآگاه است و مراجع از دلائل آن آگاه نیست. درمانگر در این موارد باید با هوشمندی کامل، از مراجع بخواهد که دلائل غیبت و نادیده گرفتن جلسات را توضیح دهد و در پس کلماتی که او بیان می‌کند، او را بشناسد و نیازهای او را در روابط بین فردی بررسی کند.

سکوت مراجع و عدم اشتیاق او به صحبت کردن

سکوت یکی از ابزارهای درمانی است که درمانگر به‌واسطه آن می‌تواند، با ناخودآگاه مراجع ارتباط برقرار کند. اما در برخی موارد، این سکوت به یکی از چالش های درمان تبدیل می‌شود. زمانی که مراجع به هر دلیلی تمایلی برای ادامه درمان و ارتباط با درمانگر نداشته باشد، ممکن است، سکوت را انتخاب کند.
مراجع با سکوت خود در واقع با درمانگر حرف می‌زد و نیاز خود را از روند درمان به او نشان می‌دهد. او یاد گرفته که در موقعیت‌هایی که برای او سخت و دردناک است، سکوت کند. درمانگر در این مرحله بهتر است، با مراجع همراه شود و او را در این مسیر مراقبت او باشد.

همراهی با چالش‌های درمان

تحلیل چالش‌ و دغدغه‌های اتاق درمان به درمانگر کمک می‌کند که با ناخودآگاه مراجع ارتباط برقرار کند و دفاع ها و احساسات سرکوب شده مراجع را به سطح بیاورد از آن در جهت ساختن ارتباط درمانی مطلوب استفاده کند.
هرچه مقاومت مراجع برای حل کردن چالش‌های اتاق درمان بیشتر باشد، به طبع نیاز به توجه، همراهی و همدلی بیشتر درمانگر دارد. در نهایت این درمانگر است که در مسیر حل تعارضات مراجع، از او مراقبت می‌کند و آن را به سمت زندگی در پوست خود سوق می‌دهد.

امیدوارم از مقاله امروز لذت برده باشید و به شما کمک کرده باشد. لطفا نظر خود را درباره این پست در صفحه اینستاگرام به اشتراک بگذارید.

برای مشاوره رایگان سیستم مدیریت هوشمند مراکز روانشناسی بر روی لینک زیر کلیک کنید.

مقالات مرتبط:

اهمیت رابطه درمانی در سیر پیشرفت مراجع

رابطه درمانی بی قید و شرط چه تاثیری در روند درمان دارد؟

سکوت به مثابه درمان

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
دکتر لینک